Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Unohda makkaraperunat! Yksi festariruoka on nyt ylitse muiden – "hillitön hitti"

Lehtikuva
Julkaistu 02.07.2016 14:03

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Grillattu makkara ja makkaraperunat eivät ole enää ainoa tai edes se himoitun festareilta saatava ruoka. Hampurilaisista on tullut uusi makkaraperunat.

Ruokaan panostetaan festivaaleilla nyt täysin uudella tavalla. Esimerkiksi metallifestivaali Tuskassa kävijöitä ilahduttaa Black dining -alue, jossa tarjolla on niin flank steakia, ribsejä kuin mustamakkarahodareita puolukkamajoneesilla.

– Olemme yrittäneet valita ruokia, joista ajattelemme asiakaskunnan tykkäävän. Tarjolla on myös gourmet-burgereita, ranskalaisia crepejä ja artesaanijäätelöä, sanoo Tuska-festivaalin promoottori Jouni Markkanen.

Markkasen mukaan erityisesti hampurilaiset tekevät nykyään kauppansa festivaalikävijöille.

– Tuskan klassikkoburgerit ovat olleet viime vuosien hillitön hitti. Burgerit ovat harmitonta syötävää, jota varten ei välttämättä tarvitse haarukkaa, veistä ja pöytää. 

Kaupunkilaiset haluvat kasvisruokaa

Muiden muassa Tammerfestiä, Jurassic Rockia, Suomipopia ja We love the 90s -festivaaleja järjestävä Timo Isomäki on seurannut ruokakulttuurin muutosta lähietäisyydeltä.

– Kun itse kävin festareilla vieraana 80-luvulla, oli tarjolla lähinnä makkaraperunoita ja grillattuja kanoja, ja yleensä nekin olivat palaneita. Tänä päivänä festareilla on ihan eritasoinen tarjonta, ja esimerkiksi kasvisruoka on äärimmäisen tärkeässä osassa.

Se, millaista ruokaa kävijät haluavat, riippuu festivaalin tyylistä. 

– Raskaamman musiikin festareilla ruokakin on raskaampaa. On pulled porkia ja ribsiä ja tukevia hampurilaisia. Kun taas mennään kevyempään musiikkitarjontaan, myös ruoka kevenee. Kaupungeissa kasvisruoan kysyntä kasvaa. Suvilahdessa saattaa mennä jo puoletkin kasvisruokaa, maaseudulla ja pienemmillä paikkakunnilla kasvisruoka ei ole niin suuressa osassa.

Burgereista on myös Isomäen mukaan tullut uusi makkaraperunat.

– Hampurilaiset ovat ehdottomasti uusi suosikki.

"No junk food"

Tammisaaren Rock & Blues -festivaalia järjestävä Kristian Karnell on vienyt ruoan ja musiikin yhdistämisen vieläkin pidemmälle. Festivaali on kasvanut Karnellin pyörittämän ravintola Bossanovan yhteyteen, ja festareiden tunnuslause on ytimekkäästi No junk food. Festivaalivieraat pääsevät halutessaan nauttimaan vip-illallisesta, minkä lisäksi myyntikojuissa on tarjolla ruokaa laidasta laitaan, mutta vain laadukkaista raaka-aineista tehtynä. 

– Festareilla ei tulla näkemään makkaraperunoita. Miksi tarjota sellaista, kun suomalainen ruokakulttuuri kehittyy koko ajan, ja ihmiset haluavat tuoretta ja hyvää ruokaa? Kyllähän makkaraperunat maistuvat hyvältä aamuneljältä, mutta miksei aamuyöstä voisi vetää myös hummerihodarin? Karnell toteaa. 

Lisää aiheesta:

Helsingissä saa pian huippuravintoloiden annoksia pikkurahallaOletko maistanut? Burgeriguru Antti nimeää tämän hetken hittihampurilaisen Suomessa: "Myydään todella monessa paikassa"Helsinkiläinen Michelin-ravintola veti ässän hihasta – myy nyt vitosen annoksia: Makaronilaatikkoa, hernekeittoa, lasagnea... Sirkkoja, vegaaniburgereita ja käsintehtyä raakamakkaraa – nämä festariruoat ovat nyt ylitse muiden!Suomalaisten työpaikkaruokaloiden ehdoton lounassuosikki: "Kun sitä on tarjolla, asiakkaita on aina paljon"Flow'ssa ei makkaraperunoita kaivata – jokaisen ruokakojun noudatettava tärkeää sääntöä
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • to16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta