Unohda majoneesi ja ketsuppi! Näin saat ruokaasi makua ilman turhia kaloreita

sitruuna ja inkivääri
Shutterstock

Tuntuuko joskus siltä, että terveellinen ruoka ei maistu miltään? Tämän ei tarvitse pitää paikkaansa! Lue vinkit, miten ateriaan voi lisätä roiman annoksen makua ilman valtavaa kalorimäärää.

1. Sitruunamehu

Oletko koskaan ajatellut, että voisit maustaa lihan tai salaatin sitruunamehulla kaloripitoisten kastikkeiden sijasta? Purista tuoretta sitruunamehua, sekoita se oliiviöljytilkkaan ja lorauta ruokasi päälle. Maku on taivaallinen, ja varmasti pidät myös siitä faktasta, että parissa ruokalusikallisessa sitruunamehua on vain muutama hassu kalori.

2. Mausta juomasi kurkulla

Alkaako jäävesi tympäistä? Lisää veden sekaan pari viipaletta tuoretta kurkkua. Kurkun maku imeytyy nesteeseen. Vesi maistuu näin paljon paremmalta, mutta siinä ei kuitenkaan ole ylimääräisiä kaloreita tai lisäaineita. Temppu toimii myös hiilihapollisen veden kanssa!

3. Appelsiinimehu

Tuorepuristettuun appelsiinimehuun pätee sama taika kuin sitruunamehuun. Sekoita appelsiinimehua oliiviöljyyn, ja mausta ruokasi tällä vähäkalorisella kastikkeella.

4. Tuoreet yrtit

Tuoreet yrtit maustavat melkein minkä tahansa ruoan maistumaan suussa sulavan hyvältä. Tuoreet yrtit maistuvat vielä voimakkaammin, jos liotat niiden lehtiä hetkisen kylmässä vedessä. Silppua yrttejä valmiin ruoan päälle sellaisenaan. Jos yrttiä jää yli, huuhtaise se nopeasti kylmässä vedessä, kietaise nippu talouspaperiin ja laita jääkaappiin säilöön avonaisessa muovirasiassa.

5. Curry

Curry on voimakas itämainen mauste, joka sopii hyvin yhteen riisin, vihannesten ja kanan kanssa. Mahtava puoli curryssa on, että se on todella vähäkalorinen mauste. Sama pätee myös muun muassa kuminaan, oreganoon, kurkumaan ja chiliin. Älä siis epäröi käyttää kunnon mausteita ruoanlaitossasi. Huomaat, että rasvaiset valmiskastikkeet ovat oikeastaan melko turha keksintö!

6. Tuore inkivääri

Inkivääri on erottamaton osa aasialaista ruoanlaittoa. Tätä vähäkalorista ja erityisen voimakkaan makuista maustejuuresta kannattaa käyttää ruoanlaitossa. Se sopii mainiosti mukaan marinadiin, teriyaki-kastikkeeseen, wokkiin tai vaikka salaattiin.

7. Tee

Kokeile marinoida liha haudutetulla teellä! Voimakkaan makuiset teet sopivat mahtavasti esimerkiksi ankanlihalle. Musta tee sopii hyvin kanalle.

Lähde: Health.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!