Unohda kuiva joulukinkku: Näin saat takuulla mehevämpää possua!

Kyllästyttääkö perinteinen, usein liian kuivaksi paistuva joulukinkku? Mikset kokeilisi tällä kertaa joulupöytään mehevämpiä versioita possusta.

Joulukinkku on monille joulupöydän pysyvä elementti, mutta mikään ei estä varioimasta klassikkoruokaa hieman. Joulukinkun voi korvata vaikka porsaan mehevämmilla osilla.

– Olen syönyt kinkkua jo 40 vuotta äitini joulupöydässä, joten se ei ole enää suosikkini – vaikka toki kuuluukin jouluun. Kinkun sijaan voisi tehdä vaikka pitkään haudutettua porsaan kassleria. Tai jos haluaa ryhtyä ihan villiksi, niin voi hankkia Iberico-possun poskea. Eli joulupöytään possua, mutta kuitenkin erilaista ja varmasti mehukkaampaa, Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen vinkkasi viime jouluna.

Possunposkia ja nyhtöpossua

Trendiruoaksi noussut nyhtöpossu eli pulled pork sopii myös joulupöytään. Sen voi valmistaa vaikkapa porsaan poskista ja makua hakea suomalaisesta oluesta Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnusen reseptillä.

– Vedetty possu perustuu hitaaseen ja hartaaseen haudutukseen, jonka tuloksena lihan voi repiä kevyesti sormin. Ruhonosana toimi tällä kertaa possunposki. Suosikkipalani. Sen tilalla voi käyttää mitä tahansa ”huonompaa” ruhonosaa. Nyrkkisääntönä sellaista, jonka kilohinta on alle kymmenen euroa.

Nappaa oluessa haudutetun possunposken resepti Sivumaku-blogista.

Vaihtoehtoja kinkulle – kokeile näitä!

Valmistaa itse vaikka jouluisaa possumakkaraa. Kasvissyöjän kinkuksi sopii vegaanin seitanpaisti.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja