Unohda keitetty kukkakaali! Tällä valmistustavalla taiot kausikasviksen vastustamattomaksi herkuksi

Harri Syrjäsen gourmetkokkailu 7:00 Harri Syrjäsen gourmetkokkailu

Vaikka kukkakaali ei kuuluisikaan suosikkivihannestesi joukkoon, tämän reseptin jälkeen mielesi saattaa muuttua. 

Videolla Harri Syrjänen paljastaa vinkkinsä parsan kypsentämiseen.

Rapeaksi paahdetut ja hunajaisella kastikkeella kruunatut kukkakaalit maistuvat niin grilliruoan lisukkeena kuin herkullisena naposteltavana.

Samaa aikaan sekä makea että suolainen kastike on lähes vastustamaton yhdistelmä, josta voi olla vaikea saada tarpeekseen. Näitä herkkupaloja kannattaakin kenties valmistaa kerralla kaksinkertainen satsi.

Hunajakuorrutetut kukkakaalipalat

1 kukkakaali paloiteltuna
​​​​​​​4,5 dl panko-korppujauhoa
öljysprayta
2 kananmunaa
2 keväsipulin vartta 

Kastike:
6 rkl hunajaa
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl sipulijauhetta
6 rkl vettä
2 tl maissitärkkelystä
1 1/2 rkl vähäsuolaista soijaa
1/2 rkl Sriracha-kastiketta

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä korppujauho tasaiseksi kerrokseksi pellille ja suihkuta niiden päälle öljyä. Paista korppujauhoa uunissa noin 5–7 minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita. 

Riko kananmunat kulhoon ja riko niiden rakenne haarukalla. Kasta kukkakaalin paloja ensin munaseoksessa ja pyörittele tämän jälkeen korppujauhoissa kauttaaltaan. Nosta puhtaan leivinpaperin päälle ja toista, kunnes kaikki kukkakaalit on kuorrutettu.

Paista kukkakaaleja uunissa noin 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat muuttuneet kullanruskeiksi. Valmista tällä välin kastike. Sekoita pienessä keskenään maissitärkkelys ja vesi. Lisää kattikaan kaiki muut kastikeainekset maissitärkkelystä lukuunottamatta. Kuumenna kiehuvaksi muutaman kerran sekoittaen. Lisää joukkoon maissitärkkelys-seos. Kypsennä sekoittaen, kunnes kastike alkaa paksuuntua. Tämä vie muutaman minuutin. 

Anna kastikkeen jäähtyä muutaman minuutin ajan ja kaada rapeaksi paahtuneiden kukkakaalien päälle. Ripottele pinnalle hienonnettu kevätsipuli ja nosta tarjolle. 

Lähde: Kirbiecravings 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.