Unohda kahvi! Nämä yllättävät ruoka-aineet tuovat sinulle energiaa – jopa koko päiväksi

Aloita päivä energisenä ja nauti tunteesta läpi koko päivän syömällä näitä terveellisiä herkkuja.

Katso yllä olevalta videolta, millainen on hyvä aamupala!

Varsinkin aikaisina aamuina ja iltapäiväväsymyksessä moni kaipaa pientä ylimääräistä energialisäystä. Kahvi tai energiajuoma ei kuitenkaan aina ole se terveellisin tai edes paras vaihtoehto.

Kofeiini ja sokeri tuovat nimittäin yleensä nopean helpotuksen, mutta useimmiten apu on vain hetkellinen ja energiatasot romahtavat.

Popsugar-sivusto vinkkaa kuitenkin 14 ruoka-ainetta, jotka nostavat energiatasoja ja pitävät pirteänä koko päivän. Väsymyksen iskiessä unohda siis sokeriset juomat, ja valitse mieluummin lautaselle jotakin näistä terveellisistä vaihtoehdoista.

Kvinoa

Superfoodiksikin tituleerattu kvinoa on täynnä ravintoaineita, erityisesti magnesiumia, kuituja, proteiinia, rautaa ja kalsiumia, joiden ansiosta kvinoa pitää kylläisenä ja energisenä.

Chia-siemenet

Myös chia-siemenistä löytyy paljon kuituja, omega-3-rasvahapoja ja proteiinia. Vain kaksi ruokalusikallista päivässä pitävät nälän ja väsymyksen loitolla.

Hunaja

Jos aamuun tai iltapäivään kaipaa jotakin makeaa, kannattaa valita sokeristen karkkien ja limujen sijaan hunajaa. Hiilihydraatit eivät imeydy kehoon niin nopeasti, joten energisyys ei katoa hetkessä.

Pinaatti

Pinaatti on täynnä rautaa, kuituja, magnesiumia ja foolihappoa, ravintoaineita, jotka auttavat kehoa tuottamaan happea ja pitävät energiatasot kohdillaan.

Mustikat

Antioksidantteja, kuituja ja mangaania sisältävät mustikat ovat kuin luonnollista polttoainetta keholle. Joissakin tutkimuksissa mustikat on jopa yhdistetty parempaan keskittymiseen ja aivotoimintaan.

Mantelit

Erityisesti iltapäivän väsymyksessä kannattaa ottaa kourallinen manteleita, jotka sisältävät niin B2-vitamiinia ja hyviä rasvoja.

Lohi

Lohi sisältää erityisesti paljon riboflaviinia, niasiinia, B6-vitamiinia, omega-3 -rasvahappoja ja proteiinia, jotka auttavat monien muiden terveyshyötyjen lisäksi pysymään energisenä.

Avokadot

Vuosikymmenen trendiherkku on loistava aamu- ja välipala sen sisältämien hyvien rasvojen, proteiinin, magnesiumin ja B-vitamiinien ansiosta.

Pavut

Proteiinirikkaat pavut ovat myös loistava ase väsymystä vastaan. Papujen kuidut estävät verensokeria tippumasta, ja magnesium ja rauta tarjoavat kaivattua energiaa.

Appelsiini

Appelsiini antaa sisältämiensä riboflaviinin, korkean C-vitamiinipitoisuuden, foolihapon ja kaliumin ansioista tasaisen ja energisen alun päivään.

Banaani

Banaani sopii erinomaisesti moniin aamupalaruokiin ja välipalaksi, eikä suotta. Hedelmä sisältää monimutkaisia hiilihydraatteja, kuitua, kaliumia ja B6-vitamiinia.

Kokojyvätuotteet

Kokojyvätuotteiden kuidut imeytyvät hitaasti kehoon, ja näin antavat energiaa tasaisesti myös pitkin päivää. Kokeile esimerkiksi kaurapuuroa, kokojyvämuroja tai tummaa riisiä.

Punajuuri

Punajuuressakin on paljon kuituja, foolihappoa ja C-vitamiinia. Punajuuri sopii hyvin aamullakin esimerkiksi smoothieen.

Kananmunat

Kananmuna ei ole suosittu aamupalaruoka suotta. Munat sisältävät nimittäin paljon proteiinia ja jopa yhdeksää erilaista aminohappoa, joka tarkoittaa energiaa tasaisesti koko päiväksi.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja