Unohda jäätelökone! Näin helposti valmistat jätskiä itse

jaatelo
Shutterstock

Kun jäätelöhimo iskee, on hyvä kaivaa takataskustaan jokin helppo luottoresepti ja tehdä jätski itse. Allt om Mat -sivusto tarjoaakin hyvän ohjeen. 

Vain kaksi ainesosaa ja herkkujäätelö on valmis. Allt om Mat -sivuston herkkureseptillä teet pakastimeen jäätelöä etkä tarvitse kuin kermavaahtoa ja kondensoitua maitoa.

Tarvitset:

5 dl kermavaahtoa

kondensoitua maitoa (1 purkki)

Tee näin:

Sekoita kondensoitu maito kermavaahtoon. Vatkaa vispilällä, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Jaa seos pieniin kulhoihin ja sekoita joukkoon vielä haluamiasi makuja: vaikkapa lakritsia, suklaapaloja tai marjoja. Peitä kulhot kelmulla ja laita pakastimeen 2–3 tunniksi. Nauti!

Lähde: Allt om Mat

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.