6:22

Unohda gini, nyt tulee tequila! Asiantuntija lupaa, että tämä maailmalla trendaava juoma voi pelastaa sinut jopa krapulalta

Vaikka tequilasta tulee monelle ensimmäisenä mieleen suolan ja sitruunaviipaleen kanssa tarjoiltava shotti, tämä juoma on paljon muutakin. Ammattilaiset povaavatkin monipuolisesta tequilasta uutta maailmanlaajuista hittijuomaa.

Videolla suomalainen huippubaarimestari antaa vinkkejä drinkkien tekoon. 

Tequilat ovat tällä hetkellä yksi nopeinten suosiotaan kasvattava juomaryhmä maailmalla, uutisoi Telegraph-sivusto.

Nyt ei kuitenkaan puhuta monille opiskeluvuosilta tutuksi tulleesta edullisesta tequila-sekoituksesta, vaan aidosta, sataprosenttisesta agave-kasvista valmistetusta väkevästä alkoholijuomasta.

Nauti huoneenlämpöisenä tai drinkeissä

Sen lisäksi, että aito tequila maistuu edullisia sekoituksia paremmalle, sillä on asiantuntijan mukaan myös muita poitiivisia vaikutuksia. 

– Puhtaat ja aidot, Meksikon auringon ja sateen alla kypsyneet raaka-aineet takaavat sen, ettet saa krapulaa. Siihen ei lisätä väri- tai makuaineita, muun muassa Tequila & Mezcal Fest -juhlien järjestäjänä tunnettu Eduardo Gomez kertoo.

– Jos juot sitä yksinkertaisissa cocktaileissa tai sellaisenaan, sinulle tulee hauskin ilta ilman seuraavan päivän tuntemuksia, mies lupaa.

Gomez ei suosittele nauttimaan tequilaa sitruunan ja suolan kera, vaan meksikolaiseen tapaan sellaisenaan huoneenlämpöisenä.

Miehen mukaan yksi erittäin suosittu tequila-pohjainen juoma on Paloma, joka koostuu yksinkertaisesti tequilasta ja greippimehusta tai -limusta. Gomez kuvailee tätä juomaa meksikolaiseksi gin & toniciksi.

Kaikkia perinteisen gin & tonicin ystäviä hän kannustaa kokeilemaan tequilaa myös sitruunaisten tonic-vesien kanssa.

Lähde: Telegraph

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja