Sosiaalinen bilehile vai ujo ja mysteerinen? Nämä asiat drinkkivalintasi kertoo persoonastasi

drinkit pöydällä
Shutterstock

Tilaatko treffeillä olutta vai kenties gin tonicin? Juomavalinta voi paljastaa yllättävän paljon persoonallisuudestasi – testaa pätevätkö alla olevat väitteet sinuun.

VIDEO: Vakuuta treffikumppanisi kaatamalla samppanja oikein lasiin.

Valitsetko aina saman drinkin treffeillä vai onko sinulla muuten vain lempijuoma? Treffiekspertti ja psykologi Amelie Guerardin mukaan juomavalinnat kertovat yllättävän paljon sinun ja treffipartnerisi persoonasta. Kannattaa siis pistää merkille ensi kerralla, mitä treffikumppanisi tilaa.

Olut kertoo rentoudesta

Olut on yksi suosituimmista juomavalinnoista ja takuuvarma valinta pubissa tai baarissa. Jos tilaat oluen treffeillä, se kertoo, että olet rento ja huoleton tyyppi.

Toisaalta, jos treffikumppanisi tilaa oluen, hän ottaa Guerardin mukaan treffit tosissaan.

– Hän yrittää todella ymmärtää persoonallisuuttasi, joten kannattaa harkita mitä tekee ja sanoo, koska deittisi analysoi kaiken, Guerard sanoo.

Guerard kehottaa keskittymään treffeillä ja rohkeasti antamaan kohteliaisuuksia, jotta tunnelma rentoutuu.

Klassisen tyylikäs viini

Myös viini on klassinen valinta lempijuomaksi – se suorastaan tihkuu hienostuneisuutta. Jos viini on lempijuomasi, olet kiinnostunut kaikkien asioista, etkä pelkää sanoa asioita juuri niin kuin ne ovat. Et pidä yksinolosta ja nautit kohteliaisuuksista. Ensimmäisillä treffeillä selvität kumppanistasi todennäköisesti kaiken, jopa vanhat heilat.

Treffikumppanin tilaamana viini kertoo samoja asioita, kuin olut: keskittynyt analysoija.

Hitaasti lämpenevä prosecco

Lasillinen kuohuvaa tarkoittaa, että olet melko ujo. Sinulla on hillitty ulkokuori, mutta silti mielenkiintoinen persoonallisuus kuoren alla. Olet tyylikäs, muttet pinnallinen, vaikka niin saatetaan luulla.

Jos treffikumppanisi tilaa proseccoa, hän saattaa olla alkuun hieman arka ja keskustelun ylläpito saattaa jäädä sinun harteillesi. Ei kannata kuitenkaan luovuttaa ensimmäisiin treffeihin, sillä hänen upea persoonallisuutensa paljastuu vasta pikkuhiljaa.

Mystinen ja kiehtova rommin juoja

Jos rommipohjaiset drinkit ovat valintasi, olet mysteerinen ja kiehtova persoona: Viiletät tukka hulmuten juhlien valopilkkuna. Olet hauskaa seuraa ja treffisi muuttuvat usein seikkailuksi.

– Jos treffikumppanisi tilaa rommi-drinkin, hän tykkää pitää hauskaa, eivätkä ensimmäiset treffit ole mikään poikkeus, Guerard kertoo.

Rommia tilaava deitti odottaa myös todennäköisesti enemmän treffeiltä ja elää elämäänsä ”elät vain kerran” -mentaliteetilla, ilman katumusta.

Tequila viestii elämänilosta

Tequilapohjaiset juomat, oli sitten kyseessä pelkästään shotti tai vaikka Tequila Sunrise, kertovat elämänilosta. Uskallat ottaa riskejä, otat haasteet ilolla vastaan ja elät hetkessä. Et ole todellakaan ujo tai hermostunut ja tarvitset jonkun, joka pysyy mukana vauhdissasi.

Treffikumppanin tilaama tequila-drinkki kertoo päättäväisyydestä.

– Deittisi kysyy sinulta loputtomasti kysymyksiä tutustuakseen sinuun ja selvittääkseen, mitä tahdot parisuhteelta, Guerard kertoo.

Tequilan tilaaja on utelias, muttei tungetteleva. Jos hän tahtoo edetä pidemmälle jo ensi treffeillä, hän ei ujostele sanoa sitä.

– Voit odottaa kutsua hänen luokseen jatkoille, äläkä sano ettemme varoittaneet, Guerard vitsailee.

Vodkalla parrasvaloihin

Jos tapanasi on tilata esimerkiksi vodka tonic tai Cosmopolitan, olet kupliva ja puhelias persoona. Olet seurallinen ja rakastat uusien ihmisten tapaamista ja nautiskelet ensitreffien jännityksessä. Nautit parrasvaloista, eikä sinua haittaa lainkaan olla huomion keskipisteenä.

Rakastat todennäköisesti puhua itsestäsi, mikä saattaa viestiä epävarmuudesta. Muista esittää kysymyksiä myös treffikumppanillesi!

Guerardin mukaan, vodkaa tilaava treffikumppani leveilee koko illan saavutuksillaan, yrittäen tehdä sinuun vaikutuksen.

– Hän on hyperaktiivinen ja energinen, joten ei tarvitse ainakaan pelätä kiusallisia hiljaisuuksia, Guerard sanoo.

Vodka-treffeillä ei ainakaan tylsisty, mutta pidä huoli, että treffikumppanisi on kiinnostunut myös sinusta, eikä pelkästään itsestään.

Tunteita herättävä gin

Sosiaaliset bilehileet tilaavat treffeillä gin tonicin. Tiedät tasan tarkkaan, millaisen treffikumppanin haluat ja jos et olet ensimmäiseen puoleen tuntiin kiinnostunut hänestä, hylkäät hänet.

Jos vietät enemmän aikaa puhelimessa selvitellen kaoottista sosiaalista elämääsi, kuin jutellen treffikumppanillesi, hän ei välttämättä ole ”se oikea”.

– Historiallisesti gin on ”masentava” juoma, koska sen kerrotaan laukaisevan tunteita, Guerard kertoo.

Treffikumppanisi tilaa giniä luultavasti siksi, koska tilasit sitä itsekin, osoittaen olevansa tarkkaavainen ja huomaavainen. Sinusta saattaa tuntua kuin olisit tuntenut hänet vuosia, koska hän on avoin ja kertoo todennäköisesti koko elämäntarinansa ensimmäisillä treffeillä.

– Hän näyttää tunteensa avoimesti, joten tiedät aina, miten hän suhtautuu sinuun, Guerard summaa.

 Lähde: The Sun

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.