Drinkkien teon maailmanmestari paljastaa yleisimmän drinkkimokan: ”Maku ei ole yhtään sellainen kuin pitäisi”

drinkki, drinkit, juoma, baari
Kuvituskuva. Shutterstock

Kolminkertainen drinkinteon suomenmestari ja viime vuoden maailmanmestari Markus Sillanpää muistuttaa, ettei drinkkejä tehdessä tule pihistellä jääpalojen käytössä.

Markus Sillanpään mukaan tyypillinen virhe drinkkien teossa on liian vähäinen jäiden käyttö ja läträäminen mikserillä, eli juoman pidentäjällä.

– Drinkkiä sekoittaessa täytyisi lähteä siitä, että jäitä on runsaasti. Esimerkiksi perus long drinkin reseptissä juoma tehdään käytännössä niin, että lasi on täynnä jäitä. Viimeisenä juomaan laitetaan pidentäjä. Sitä on tarkoitus tulla enintään 1,5 desilitraa. Jos mikseriä laittaa liikaa, maku ei ole yhtään sellainen kuin pitäisi.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Eikö runsas jäiden käyttö sitten vaikuta drinkin makuun? Sillanpää kertoo, että jääpalat kylmentävät juoman tehokkaasti, mikä saa jääpalat sulamaan hitaammin. Yleensä jäät eivät sula ennen kuin drinkki on nautittu.

– Totta kai, jos drinkki seisoo liian kauan, jäät sulavat, mikä tuo juomaan vettä. Se on silti parempi vaihtoehto kuin laittaa juomaan liikaa limpparia tai soodavettä, jolloin drinkki ei maistu alunperinkään oikealta.

Ja kun drinkki on hyvä, ei se ehdi lasissa kauaa viihtyä.

***

7:20

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja