Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Drinkkien teon maailmanmestari paljastaa yleisimmän drinkkimokan: ”Maku ei ole yhtään sellainen kuin pitäisi”

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 29.12.2017 20:01

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Kolminkertainen drinkinteon suomenmestari ja viime vuoden maailmanmestari Markus Sillanpää muistuttaa, ettei drinkkejä tehdessä tule pihistellä jääpalojen käytössä.

Markus Sillanpään mukaan tyypillinen virhe drinkkien teossa on liian vähäinen jäiden käyttö ja läträäminen mikserillä, eli juoman pidentäjällä.

– Drinkkiä sekoittaessa täytyisi lähteä siitä, että jäitä on runsaasti. Esimerkiksi perus long drinkin reseptissä juoma tehdään käytännössä niin, että lasi on täynnä jäitä. Viimeisenä juomaan laitetaan pidentäjä. Sitä on tarkoitus tulla enintään 1,5 desilitraa. Jos mikseriä laittaa liikaa, maku ei ole yhtään sellainen kuin pitäisi.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Eikö runsas jäiden käyttö sitten vaikuta drinkin makuun? Sillanpää kertoo, että jääpalat kylmentävät juoman tehokkaasti, mikä saa jääpalat sulamaan hitaammin. Yleensä jäät eivät sula ennen kuin drinkki on nautittu.

– Totta kai, jos drinkki seisoo liian kauan, jäät sulavat, mikä tuo juomaan vettä. Se on silti parempi vaihtoehto kuin laittaa juomaan liikaa limpparia tai soodavettä, jolloin drinkki ei maistu alunperinkään oikealta.

Ja kun drinkki on hyvä, ei se ehdi lasissa kauaa viihtyä.

***

7:20Myymäläetsivästä baarimikoksi - tarinoita tiskin takaa

Lisää aiheesta:

Jos viiniä jää yli, älä laita luonnonkorkkia takaisin pulloon – sommelier kertoo syynOletko koskaan edes maistanut? Maailman suosituin drinkki tulee monelle yllätyksenäNäin valmistat pikkujoulujen himotuimman boolin! Suomalainen baarimestari muistuttaa: "Juomien sekoittaminen on paljon helpompaa kuin piparien leipominen”Täydellisen gin & tonicin salaisuus piilee yhdessä oleellisessa työvaiheessa – ethän sinäkin jätä tätä välistä?Älä tee tätä virhettä gin tonicin kanssa – ”Muuttaa makua todella paljon”Asiantuntija varoittaa juomavirheestä, jonka ihmiset tekevät kotibileissä: "Makuero on valtava"
AlkoholiJuomatDrinkitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Alkoholi
  • 14.1.16:36
    Kansanedustajat

    Tulli puhallutti kansanedustaja Tomi Immosen: 1,5 promillen lukema

  • 13.1.16:03
    Finnair

    Finnairin lennoilta poistettiin satoja matkustajia viime vuonna – poliisia tai vartijoita tarvittiin lähes 200 kertaa

  • 17.10.202419:37
    Orpon hallitus

    RKP ja KD aikovat äänestää Kiurun johtaman sosiaali- ja terveysvaliokunnan puolesta – Kiuru: "Tunnelma paineistettu"

  • 20.09.202407:19
    Politiikka

    Alkoholin kotiinkuljetuslakiin keskeinen muutos: puistoon tai kotiin voisi tilata myös tilaviinejä ja käsityöläisoluita

  • 21.08.202418:12
    Terveys ja hyvinvointi

    THL kiittelee järjestön alkoholiselvitystä: "Meillä ei ole niin paljoa resursseja"