”Unelmalohturuoka” syntyy vartissa – tätä mehevää pastaruokaa on lähes mahdoton vastustaa!

pastaAlfredoSIVUMAKU
Broilerista ja pastasta syntyy helposti koko perheelle maistuva ruokalaji. Sivumaku/Jani Kinnunen

Kermainen Pasta Alfredo on ruokalaji, joka on jäänyt ruokabloggarin mukaan liian vähälle huomiolle. Tämä pastaruoka vie nimittäin kielen helposti mennessään! 

Ruokabloggari Jani Kinnunen ihmettelee Sivumaku-blogissaan, miksi kanalla höystettyä Alfredo-pastaa ei ole nostettu suomalaisravintoloiden listoille – niin herkullista se on! 

– Kanapasta on suomalaisten suosikki, samoin kermainen pasta. Tässä lajissa tuota komboa buustataan vielä voilla ja parmesaanilla, Kinnunen toteaa.

"Kaikkien tykkäämä pasta"

Vartissa valmistuva Fettuccine all’Alfredo on roomalainen pastaklassikko, joka tarinan mukaan sai alkunsa roomalaisen ravintoloitsijan ideasta. Ravintoloitsija tuli keksineeksi ruokalajin vuonna 1914 miettiessään ruokahalunsa menettäneelle raskaana olevalle vaimolleen ruokaa, jota hän ei voisi vastustaa. 

– Voin, kerman ja parmesaanin kombo hoiti homman. Toiminee siihenkin tarkoitukseen myös tänä päivänä, Kinnunen toteaa. 

– Kyseessä on siis rohmuten nautittu unelmalohturuoka tai vähän fiinimmin tarjoiltuna lempeän pehmeä, kaikkien tykkäämä pasta, jota voi helposti tuunata tyylikkäästi suuntaan jos toiseen.

Reseptit kolmella eri tavalla valmistuvaan Pasta Alfredoon löydät Sivumaku-blogista täältä

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja