Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

”Unelmalohturuoka” syntyy vartissa – tätä mehevää pastaruokaa on lähes mahdoton vastustaa!

Broilerista ja pastasta syntyy helposti koko perheelle maistuva ruokalaji.
Broilerista ja pastasta syntyy helposti koko perheelle maistuva ruokalaji. Sivumaku/Jani Kinnunen
Julkaistu 23.04.2019 16:59

MTV LIFESTYLE

Kermainen Pasta Alfredo on ruokalaji, joka on jäänyt ruokabloggarin mukaan liian vähälle huomiolle. Tämä pastaruoka vie nimittäin kielen helposti mennessään! 

Ruokabloggari Jani Kinnunen ihmettelee Sivumaku-blogissaan, miksi kanalla höystettyä Alfredo-pastaa ei ole nostettu suomalaisravintoloiden listoille – niin herkullista se on! 

– Kanapasta on suomalaisten suosikki, samoin kermainen pasta. Tässä lajissa tuota komboa buustataan vielä voilla ja parmesaanilla, Kinnunen toteaa.

"Kaikkien tykkäämä pasta"

Vartissa valmistuva Fettuccine all’Alfredo on roomalainen pastaklassikko, joka tarinan mukaan sai alkunsa roomalaisen ravintoloitsijan ideasta. Ravintoloitsija tuli keksineeksi ruokalajin vuonna 1914 miettiessään ruokahalunsa menettäneelle raskaana olevalle vaimolleen ruokaa, jota hän ei voisi vastustaa. 

– Voin, kerman ja parmesaanin kombo hoiti homman. Toiminee siihenkin tarkoitukseen myös tänä päivänä, Kinnunen toteaa. 

– Kyseessä on siis rohmuten nautittu unelmalohturuoka tai vähän fiinimmin tarjoiltuna lempeän pehmeä, kaikkien tykkäämä pasta, jota voi helposti tuunata tyylikkäästi suuntaan jos toiseen.

Reseptit kolmella eri tavalla valmistuvaan Pasta Alfredoon löydät Sivumaku-blogista täältä. 

Lisää aiheesta:

Tämä pasta on valtava hitti, mutta yllättävän moni mokaa sen valmistuksessa: "Joka kerta, kun joku laittaa kermaa…"Mitä tänään ruoaksi? Tämä ylistetty, kermainen kanapasta valmistuu alle puolessa tunnissa: "Kaikkien tykkäämä"Supersuosittu ja helppo kanapasta, jota kannattaa testata: Kermainen unelma!Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"Tämä kermainen kanapasta on valtavan suosittu: Mielettömän maukas ja nopea arkiruoka, jota sinunkin on testattava!Ruokabloggarin jauhelihakastike on kaukana kouluaikojen ”hirvitysversiosta” – tällä reseptillä syntyy täydellinen bolognese
RuoanlaittoPastaSivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista