Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tzatziki - kesän suosikkisoosini

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 03.04.2014 22:08

Rakastan kolmea soossia. Aiolia, hummusta ja tzatzikia. Voisin syödä jokaista vaikka joka päivä. Raikkain niistä on tzatziki, jota ilman ei kesäistä kreikkalaista ateriaa voi syödä. Se toimii vaikka minkä kanssa ja on kaiken lisäksi terveellistä. Lihan, kalan, kanan, leivän, salaatin, sipsien… On käsittämätöntä, miten harvoin sitä silti teen. Täytyy yrittää tsempata.  Tällä kertaa se mehevöitti naanleipään käärittyä karitsa-gyrosta. 

Kurkun kuori ei ole sinällään hyvää, mutta tykkään pitää sen mukana erityisesti näköä antamassa. Lisäksi pidän siitä tzatzikissa raastettuna. Hienoksi silputtuna se antaa rakennetta, mutta tykkään soosista enemmän mössönä.

Tzatziki

1 kurkku

250 turkkilaista jogurttia

2 valkosipulinkynttä, murskattuna

puolen sitruunan mehu (tai 2 rkl punaviinietikkaa)

1 rkl oliiviöljyä

tuoretta tilliä ja/tai minttua

suolaa

pippuria

Halkaise kurkku ja kaavi kostea keskiosa lusikalla pois. Raasta kurkku, mausta hiukan suolalla ja laita valumaan lävikköön 10 minuutiksi. Purista lopussa kurkkuraaste mahdollisimman kuivaksi. Sekoita se jogurtin, sitruunamehun ja valkosipulimurskan kanssa. Anna vetäytyä jääkaapissa puoli tuntia. Ripottele päälle yrttejä ja pyöräytä pinnalle hiukan oliiviöljyä.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Tuoretomaattikeitto katkaravuillaPerunapaistikkaat ja mätiä - vaihtoehto blineille(Vähän niin kuin) StroganoffKalaa japanilaisen peston ja salaatin keraGrillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdelläLehtikaali-retiisi-fenkoli-ricottasalaatti
grillauskastikekatukeittiökesäkreikkalainenreseptiroskaruokatzatziki

Tuoreimmat aiheesta

grillaus
  • 25.07.201909:02
    lisuke

    Parasta grilliruokaa: 30 reseptiä grilliin ja höysteeksi

  • 19.08.201820:24
    taco

    Carne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steak

  • 17.06.201822:21
    perulainen

    Lomo Saltado - Perun kansallisruoka grillin kautta

  • 27.05.201817:47
    kastike

    Sinappinen olutkastike grillatulle lihalle

  • 19.04.201820:48
    Elektroniikka

    Grillikuume nousee: Suomalaiset hakevat nyt kaasugrillejä ja tonnin Weberiä