Tzatziki - kesän suosikkisoosini

MTV Oy, All rights reserved

Rakastan kolmea soossia. Aiolia, hummusta ja tzatzikia. Voisin syödä jokaista vaikka joka päivä. Raikkain niistä on tzatziki, jota ilman ei kesäistä kreikkalaista ateriaa voi syödä. Se toimii vaikka minkä kanssa ja on kaiken lisäksi terveellistä. Lihan, kalan, kanan, leivän, salaatin, sipsien… On käsittämätöntä, miten harvoin sitä silti teen. Täytyy yrittää tsempata.  Tällä kertaa se mehevöitti naanleipään käärittyä karitsa-gyrosta

Kurkun kuori ei ole sinällään hyvää, mutta tykkään pitää sen mukana erityisesti näköä antamassa. Lisäksi pidän siitä tzatzikissa raastettuna. Hienoksi silputtuna se antaa rakennetta, mutta tykkään soosista enemmän mössönä.

Tzatziki

1 kurkku

250 turkkilaista jogurttia

2 valkosipulinkynttä, murskattuna

puolen sitruunan mehu (tai 2 rkl punaviinietikkaa)

1 rkl oliiviöljyä

tuoretta tilliä ja/tai minttua

suolaa

pippuria

Halkaise kurkku ja kaavi kostea keskiosa lusikalla pois. Raasta kurkku, mausta hiukan suolalla ja laita valumaan lävikköön 10 minuutiksi. Purista lopussa kurkkuraaste mahdollisimman kuivaksi. Sekoita se jogurtin, sitruunamehun ja valkosipulimurskan kanssa. Anna vetäytyä jääkaapissa puoli tuntia. Ripottele päälle yrttejä ja pyöräytä pinnalle hiukan oliiviöljyä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.