Rakastan kolmea soossia. Aiolia, hummusta ja tzatzikia. Voisin syödä jokaista vaikka joka päivä. Raikkain niistä on tzatziki, jota ilman ei kesäistä kreikkalaista ateriaa voi syödä. Se toimii vaikka minkä kanssa ja on kaiken lisäksi terveellistä. Lihan, kalan, kanan, leivän, salaatin, sipsien… On käsittämätöntä, miten harvoin sitä silti teen. Täytyy yrittää tsempata. Tällä kertaa se mehevöitti naanleipään käärittyä karitsa-gyrosta.
Kurkun kuori ei ole sinällään hyvää, mutta tykkään pitää sen mukana erityisesti näköä antamassa. Lisäksi pidän siitä tzatzikissa raastettuna. Hienoksi silputtuna se antaa rakennetta, mutta tykkään soosista enemmän mössönä.
Tzatziki
1 kurkku
250 turkkilaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
puolen sitruunan mehu (tai 2 rkl punaviinietikkaa)
1 rkl oliiviöljyä

