Tzatziki - kesän suosikkisoosini
Rakastan kolmea soossia. Aiolia, hummusta ja tzatzikia. Voisin syödä jokaista vaikka joka päivä. Raikkain niistä on tzatziki, jota ilman ei kesäistä kreikkalaista ateriaa voi syödä. Se toimii vaikka minkä kanssa ja on kaiken lisäksi terveellistä. Lihan, kalan, kanan, leivän, salaatin, sipsien… On käsittämätöntä, miten harvoin sitä silti teen. Täytyy yrittää tsempata. Tällä kertaa se mehevöitti naanleipään käärittyä karitsa-gyrosta.
Kurkun kuori ei ole sinällään hyvää, mutta tykkään pitää sen mukana erityisesti näköä antamassa. Lisäksi pidän siitä tzatzikissa raastettuna. Hienoksi silputtuna se antaa rakennetta, mutta tykkään soosista enemmän mössönä.
Tzatziki
1 kurkku
250 turkkilaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
puolen sitruunan mehu (tai 2 rkl punaviinietikkaa)
1 rkl oliiviöljyä
tuoretta tilliä ja/tai minttua
suolaa
pippuria
Halkaise kurkku ja kaavi kostea keskiosa lusikalla pois. Raasta kurkku, mausta hiukan suolalla ja laita valumaan lävikköön 10 minuutiksi. Purista lopussa kurkkuraaste mahdollisimman kuivaksi. Sekoita se jogurtin, sitruunamehun ja valkosipulimurskan kanssa. Anna vetäytyä jääkaapissa puoli tuntia. Ripottele päälle yrttejä ja pyöräytä pinnalle hiukan oliiviöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje