Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tylsää ja mautonta? Näillä vinkeillä saat salaatin maistumaan

Julkaistu 27.02.2015 17:33
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Onko kotona tekemäsi salaatti mautonta, ja koostuu lähinnä kurkusta ja tomaatista? Jos haluat syödä maukasta ja ravitsevaa salaattia, päivitä käsityksesi salaatin valmistuksesta näillä vinkeillä. 

Jos kotona tekemäsi salaatti ei maistu yhtä hyvältä kuin ravintoloissa, ongelma voi olla valmistustavassa, ainesosissa tai kastikkeissa. Salaatista saa helposti maistuvamman pienillä muutoksilla. 

Pese ja kuivaa hyvin

Useimmat ihmiset huuhtelevat salaatin yksinkertaisesti hanan alla. Saadaksesi kaiken lian pois, laita salaatti vedellä täytettyyn kulhoon ja hiero lika pois. Kuivaa lehdet huolellisesti, esimerkiksi salaattilinkoa apuna käyttäen. Salaatinkastike ei tartu märkiin salaatinlehtiin, ja huonosti kuivattu salaatti onkin usein vetistä ja mautonta.

Lisää suolaa ja mausteita

Ei ole väliä mitä salaatinkastiketta käytät, lisää joka tapauksessa hieman suolaa saadaksesi salaatin maut paremmin esille. Suolan puute on yleisin syy siihen, miksi salaatti ei maistu hyvältä.  Astu askel vielä pidemmälle, ja käytä maustettua suolaa. Lisää suolan joukkoon esimerkiksi sitruunan kuorta ja valkosipulia. Kokeile ripotella salaatin päälle myös tuoreita yrttejä tuomaan väriä ja makua.

Käytä raaka-aineita monipuolisesti

Valitse salaattiisi täytteitä monipuolisesti. Kokeile rapeita pähkinöitä, kermaisia juustoja ja kuivattuja hedelmiä. Valitse esimerkiksi tacosalaattiisi rapeaa retiisiä, murenevaa juustoa, mehukkaita tomaatteja ja tuhtia jauhelihaa. Monipuoliset, eri koostumuksen omaavat raaka-aineet tekevät salaatista maukkaan ja houkuttelevan. 

Luo tasapainoisia makuja

Lisää salaattiin erilaisia makuja. Salaatin tulisi olla yhtä aikaa suolainen, makea ja hapan. Onnistut tässä käyttämällä salaatissa juustoja, hedelmiä ja salaatinkastiketta monipuolisesti makusi mukaan. Erilaiset maut täydentävät toisiaan ja luovat mielenkiintoisia makuyhdistelmiä. 

Käytä sesongin raaka-aineita

Salaateilla ja muilla vihanneksilla on omat sesonkiaikansa, ja salaattiannos kannattaakin rakentaa sesongin raaka-aineita hyväksi käyttäen. Käytä juureksia ja hedelmiä talvikuukausina, ja romaine-salaattia ja lehtikaalia keväällä. Kesällä maistuvat raikkaat salaattiannokset, talvella taas tuhdimmat raaka-aineet. 

Paahda pähkinöitä

Pähkinöitä käytetään paljon salaateissa, mutta harva ihminen paahtaa pähkinät ennen käyttöä. Paahda manteleita, cashew- ja saksanpähkinöitä tuomaan salaattiin pähkinäistä makua ja pureskeltavaa koostumista. Muista jäähdyttää pähkinät huoneenlämpöisiksi ennen salaattiin lisäämistä.

Kokeile ennakkoluulottomasti öljyjä 

Balsamico ja oliiviöljy ovat tavallisimmat salaatinkastikkeet. Kannattaa kuitenkin astua ulos mukavuusalueelta ja kokeilla erilaisia maustettuja öljyjä ja vinegrettejä. Kokeile esimerkiksi avokado- tai saksanpähkinäöljyä, sherry- tai shamppanjaviinietikkaa. Kokeile myös lisätä sitruunan tai appelsiinin mehua mehevöittämään ja raikastamaan salaattiasi. 

Lähde: popsugar.com

Lisää aiheesta:

Näin saat salaatin maistumaan paremmalta!Superherkullista kurkkua vaivattomasti: "En aikaisemmin tajunnut, että kurkulle voisi tehdä näin"Terveyspommi, joka kannattaa napata nyt kaupassa ostoskoriin – tunnetko jo eri lajikkeet?Älä heitä pois! 4 nerokasta tapaa käyttää sipulin kuoria ruoanlaitossa – joukossa todellinen yllättäjäTalven paras purkkisalaatti on nerokas: Säilyy jopa pari viikkoa jääkaapissa – "helpottaa arkea ja on edullinen"10 ainesosaa, jotka keittiöstäsi pitäisi löytyä: Näiden avulla teet entistä parempaa ruokaa!
RuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit
  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.17:13
    Ruoka

    Tiesitkö? Helppo kikka takaa mikropopcornien onnistumisen

  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 21.9.09:45
    Ruoka

    Parasta keitettyä parsakaalia: Testaa Samulin kypsennyskikka

  • 20.9.09:43
    Ruoka

    Tiesitkö? Näin parsakaali kannattaakin pestä