Onko kotona tekemäsi salaatti mautonta, ja koostuu lähinnä kurkusta ja tomaatista? Jos haluat syödä maukasta ja ravitsevaa salaattia, päivitä käsityksesi salaatin valmistuksesta näillä vinkeillä.
Jos kotona tekemäsi salaatti ei maistu yhtä hyvältä kuin ravintoloissa, ongelma voi olla valmistustavassa, ainesosissa tai kastikkeissa. Salaatista saa helposti maistuvamman pienillä muutoksilla.
Pese ja kuivaa hyvin
Useimmat ihmiset huuhtelevat salaatin yksinkertaisesti hanan alla. Saadaksesi kaiken lian pois, laita salaatti vedellä täytettyyn kulhoon ja hiero lika pois. Kuivaa lehdet huolellisesti, esimerkiksi salaattilinkoa apuna käyttäen. Salaatinkastike ei tartu märkiin salaatinlehtiin, ja huonosti kuivattu salaatti onkin usein vetistä ja mautonta.
Lisää suolaa ja mausteita
Ei ole väliä mitä salaatinkastiketta käytät, lisää joka tapauksessa hieman suolaa saadaksesi salaatin maut paremmin esille. Suolan puute on yleisin syy siihen, miksi salaatti ei maistu hyvältä. Astu askel vielä pidemmälle, ja käytä maustettua suolaa. Lisää suolan joukkoon esimerkiksi sitruunan kuorta ja valkosipulia. Kokeile ripotella salaatin päälle myös tuoreita yrttejä tuomaan väriä ja makua.
Käytä raaka-aineita monipuolisesti
Valitse salaattiisi täytteitä monipuolisesti. Kokeile rapeita pähkinöitä, kermaisia juustoja ja kuivattuja hedelmiä. Valitse esimerkiksi tacosalaattiisi rapeaa retiisiä, murenevaa juustoa, mehukkaita tomaatteja ja tuhtia jauhelihaa. Monipuoliset, eri koostumuksen omaavat raaka-aineet tekevät salaatista maukkaan ja houkuttelevan.
Luo tasapainoisia makuja
Lisää salaattiin erilaisia makuja. Salaatin tulisi olla yhtä aikaa suolainen, makea ja hapan. Onnistut tässä käyttämällä salaatissa juustoja, hedelmiä ja salaatinkastiketta monipuolisesti makusi mukaan. Erilaiset maut täydentävät toisiaan ja luovat mielenkiintoisia makuyhdistelmiä.

