Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tv-kokki muistuttaa kotikokkien tyypillisestä virheestä – ethän kypsennä perunoita näin?

Shutterstock
Julkaistu 22.07.2018 14:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Ylikypsentäminen on tv-kokin mukaan moka, johon moni kotikokki sortuu tietämättään. Nyt mies paljastaa niksin, jolla tämä on helpoiten vältettävissä. 

Katso videolta suomalaisen huippukokin vinkit uusien perunoiden valmistukseen. 

Moni meistä ottaa ruoan pois uunista tai siirtää levyltä juuri sinä hetkenä, kun ruoka on kypsää. MasterChef Australia -kilpailija Callum Hannin mukaan tämä on yksi kotikokkien tyypillisimmistä virheistä.

– Olipa sitten kyseessä pihvi, risotto tai paistettu kananmuna, ruoka jatkaa kypsymistä senkin jälkeen, kun olet siirtänyt sen pois lämmöltä, Hann selittää.

Välttääksesi ylikypsän lopputuloksen, tv-kokki suosittelee nostamaan ruoan pois levyltä tai uunista hieman ennen kuin ruoka on valmista. Kun ruoka saa hetken vetäytyä ja kypsyä jälkilämmössä, lopputulos on juuri sellainen kuin toivoit

LUE MYÖS: Tv-kokki Alex Nurmi paljastaa kotikokkien suurimman haasteen: "Katsotaan jääkaappiin ja sanotaan, että meillä ei ole mitään"

Keitä perunat ennen uunissa kypsentämistä 

Lohkoperunat ovat tv-kokin mukaan lisuke, jonka kanssa monella kotikokilla menee metsään. Miehen mukaan lohkoperunoita ei missään nimessä kannattaisi valmistaa pelkästään uunissa, vaan esikypsentää lohkotut perunat ennen uuniin laittoa. 

Kun keität perunalohkoja kymmenen minuuttia suolatussa vedessä ennen uuniin laittoa, perunat pysyvät sisältä mehevinä, mutta muuttuvat pinnalta ihanan rapeiksi. 

lohkoperunat perunat

– Kaada ne lävikköön ja ravista voimakkaasti. Käsittelemällä perunat tällä tapaa tulet luoneeksi niihin runsaasti lämmölle altistuvaa pinta-alaa, jonka ansiosta lopputulos on superrapea, Hann kertoo.

Sen jälkeen, kun perunat on keitetty ja ravistettu siivilässä, niiden pinta sivellään kevyellä öljyllä ennen uunissa paistamista. Ja muista ottaa perunat pois uunista ajoissa! 

Lähde: TheSun

Lisää aiheesta:

Paras tapa keittää varhaisperunat voi yllättää – Pekka Terävän nerokas metodi kumoaa kaiken, mitä olet aiemmin uskonutVoiko perunan kypsentää mikrossa, jos on kiire? Teetkö sinäkin perunamuusin näin? Yleiselle valmistustavalle olemassa paljon parempi vaihtoehto: "Lyhyessä ajassa ja vähemmällä tiskillä"Teetkö näin? Keittiömestari Pekka Terävän paras tapa keittää varhaisperunat kumoaa kaiken, mitä olet aiemmin uskonut pottujen keittämisestäKeittiömestari Pekka Terävä keksi parhaan tavan keittää varhaisperunat – kumoaa kaiken, mitä olet aiemmin uskonut pottujen keittämisestäTyypillisimmät mokat uuniperunoiden valmistuksessa – yksi tärkeä työvaihe unohtuu monelta
RuoanlaittoPerunatMakuja
Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista