Tv-kokki muistuttaa kotikokkien tyypillisestä virheestä – ethän kypsennä perunoita näin?

Keittiömestarin vinkit: Näin valmistuvat täydelliset uudet perunat

Ylikypsentäminen on tv-kokin mukaan moka, johon moni kotikokki sortuu tietämättään. Nyt mies paljastaa niksin, jolla tämä on helpoiten vältettävissä. 

Katso videolta suomalaisen huippukokin vinkit uusien perunoiden valmistukseen. 

Moni meistä ottaa ruoan pois uunista tai siirtää levyltä juuri sinä hetkenä, kun ruoka on kypsää. MasterChef Australia -kilpailija Callum Hannin mukaan tämä on yksi kotikokkien tyypillisimmistä virheistä.

– Olipa sitten kyseessä pihvi, risotto tai paistettu kananmuna, ruoka jatkaa kypsymistä senkin jälkeen, kun olet siirtänyt sen pois lämmöltä, Hann selittää.

Välttääksesi ylikypsän lopputuloksen, tv-kokki suosittelee nostamaan ruoan pois levyltä tai uunista hieman ennen kuin ruoka on valmista. Kun ruoka saa hetken vetäytyä ja kypsyä jälkilämmössä, lopputulos on juuri sellainen kuin toivoit

Keitä perunat ennen uunissa kypsentämistä 

Lohkoperunat ovat tv-kokin mukaan lisuke, jonka kanssa monella kotikokilla menee metsään. Miehen mukaan lohkoperunoita ei missään nimessä kannattaisi valmistaa pelkästään uunissa, vaan esikypsentää lohkotut perunat ennen uuniin laittoa. 

Kun keität perunalohkoja kymmenen minuuttia suolatussa vedessä ennen uuniin laittoa, perunat pysyvät sisältä mehevinä, mutta muuttuvat pinnalta ihanan rapeiksi. 

– Kaada ne lävikköön ja ravista voimakkaasti. Käsittelemällä perunat tällä tapaa tulet luoneeksi niihin runsaasti lämmölle altistuvaa pinta-alaa, jonka ansiosta lopputulos on superrapea, Hann kertoo.

Sen jälkeen, kun perunat on keitetty ja ravistettu siivilässä, niiden pinta sivellään kevyellä öljyllä ennen uunissa paistamista. Ja muista ottaa perunat pois uunista ajoissa! 

Lähde: TheSun

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja