Tutusta mausteesta paljastui huikea vaikutus – tätä jokaisen kannattaisi syödä

korvapuusti
Shutterstock

Uusi tutkimus antaa hyvän syyn nautiskella kanelisia herkkuja. Herkullinen mauste saattaa nimittäin parantaa oppimiskykyä.

Rush University Medical Centerin tutkijat uskovat, että kaneli voi auttaa huonoja oppijoita parantamaan oppimiskykyään. Tuoreen tutkimuksen mukaan kaneli vaikuttaa muistia kontrolloivaan aivojen osa-alueeseen.

Jo aiemmat tutkimukset ovat saaneet selville, että huonoilla oppijoilla on vähemmän CREB-nimistä proteiinia, joka on tarpeellista muistille ja oppimiselle. Sen sijaan heillä on enemmän hippokampuksessa sijaitsevaa GABRA5:sta.

Hiirillä tehdyssä kokeessa kuukauden ajan syöty kaneli vaikutti proteiinipitoisuuksiin ja sai arvot muuttumaan, mikä näkyi suoraan oppimisessa: hiiret pystyivät navigoimaan sokkelossa puolet nopeammin kuin aiemmin, vaikka uloskäynnin paikkaa vaihdettiin joka kerta.

Jo alun perin hyvät oppijat eivät hyötyneet kanelista. 

Lähde: Foxnews

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja