Tutuista ruoka-aineista paljastui uutta tietoa: Yllättävä vaikutus mieleen
Warwickin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa saatiin viitteitä siitä, että hedelmien ja vihannesten syöminen voi vaikuttaa siihen, kuinka onnelliseksi itsensä kokee.
Iso-Britanniassa tehdyssä tutkimuksessa dokumentoitiin peräti 12 000 ihmisen ruokailutottumuksia ruokapäiväkirjojen muodossa. Tutkimusta varten tutkimukseen osallistuneet kirjasivat päivittäin ylös tiedot siitä, mitä he olivat syöneet ja miltä heistä tuntui.
Hedelmät ja vihannekset tekevät onnelliseksi
Tutkimuksessa havaittiin, että mitä enemmän tutkimukseen osallistuneet söivät päivän aikana hedelmiä ja vihanneksia, sitä onnellisemmaksi he kokivat olonsa. Vastaavasti tutkimukseen osallistuneet kokivat olevansa entistä onnellisempia sen jälkeen, kun he olivat lisänneet vihannesten ja hedelmien määrää ruokavaliossaan.
Lähde: The Daily Meal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti