Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuttua jouluherkkua ei tarvitse ostaa valmiina – luumuhillon voi tehdä myös itse

Shutterstock
Julkaistu 23.12.2016 12:28

MTV LIFESTYLE

Joulutortut ovat kiinteä osa monen suomalaisen joulupöydän makeaa tarjontaa. Oletko tullut ajatelleeksi, että luumuhillon voi valmistaa joulupöytään myös itse?

Juha Ruusuvuoren kirjassa Kampelaa ja kadonneita luumuja – makumuistoja laivan kapyysista (John Nurmisen säätiö) esitellään luumuhillon resepti. Tämä herkullinen hillo sopii oivallisesti joulutorttujen täytteeksi.

HUOM! Jos teet itse luumuhillon, paista ensin taitellut tortut ilman hilloa ja lisää hillo vasta jälkikäteen, sillä itse tehty luumuhillo ei välttämättä kestä kuumuutta samaan tapaan kuin kaupan valmis hillo.

Finlandin kadonnut luumuhillo

200 g kuivattuja, kivettömiä luumuja (1 pss)
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 kanelitanko
3 kokonaista kardemummansiementä
2 rkl rommia 

Keitä luumuja. sokeria, vettä sekä mausteita miedolla lämmöllä kattilassa, kunnes luumut pehmenevät.

Poista kanelitanko ja kardemummansiemenet.

Lisää rommi ja soseuta seos hilloksi.

Jäähdytä luumuhillo ja nosta se jääkaappiin. Hillo säilyy jääkaapissa useamman viikon.

Lähde: Juha Ruusuvuori: Kampelaa ja kadonneita luumuja - makumuistoja laivan kapyysista (John Nurmisen säätiö)

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Simppeli pannukakkuohje kerää ylistystä: "Uskomattoman hyvä"Yksi parhaista omenaresepteistä on varmasti sinullekin tuttu – superhelppoa retrojälkkäriä on vaikea päihittääLuumuhillo – perinteinen ja helppo reseptiKokeile vaikka paahtoleivän päällä: Yllättävästä halpisraaka-aineesta syntyy helposti herkullinen hilloPaluu menneisyyteen: Helmipuuro jakaa mielipiteet – muistatko vielä?Täydellistä jouluherkkua – poimi perinteisen luumukiisselin resepti
JouluMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Joulu
  • 11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 2.11.14:15
    Kauneus ja tyyli

    Suoraan töistä pikkujouluihin? Näin loihdit arkiasusta hetkessä juhlavamman

  • 1.11.22:43
    Stockmann

    Mörkö lipui Stockmannin jouluikkunaan – taustalla tärkeä teema

  • 22.10.13:38
    Matkailu

    Suomeen odotetaan ulkomaisen turismin ennätystalvea – globaali trendi jyllää eteenkin Lapissa

  • 20.10.17:22
    Ruoka

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa