Moni meistä on tottunut käyttämään teen valmistukseen kattilassa tai vedenkeittimessä kiehunutta vettä. Nyt on kuitenkin tultu siihen tulokseen, että tämä tapa ei välttämättä ole se kaikkein paras.
Video: Mikrossa voi valmistaa teen seuraksi myös uppomunan.
Jos tee kuuluu lempijuomiisi, tämä tieto saattaa muuttaa rutiinejasi huomattavasti. Sen sijaan, että lisäisit kuppiin teepussin päälle kiehuvaa vettä, sinun kannattaisi täyttää mukisi kylmällä vedellä ja lämmittää kuppia mikroaaltouunissa noin puolen minuutin ajan 50 prosentin teholla.
Australialaistutkimuksen mukaan tämä poikkeava valmistustapa takaa entistä terveellisemmän ja herkullisemman lopputuloksen.
Mikro auttaa hyviä ainesosia vapautumaan
Australialaisen Newcastlen yliopiston tutkijoiden mukaan mikrottaminen on terveellisin ja maukkain tapa valmistaa teetä, sillä mikroaaltouunin käyttö aktivoi teen bioaktiiviset yhdisteet mukaan lukien kofeiinin ja antioksidantteihin kuuluvat polyfenolit.
Polyfenolien on todettu pienentävän muun muassa sydän- ja verisuonitautien riskiä.
Moni teenjuoja hauduttaa teepussia vedessä alle puolen minuutin ajan, jonka seurauksena teehen uuttuu vain kymmenen prosenttia sen hyvää tekevistä ainesosista. Valmistamalla teen mikrossa, kuppiin päätyy jopa 80 prosenttia hyvistä yhdisteistä, sillä mikroaaltouuni ei ainoastaan lämmitä vettä, vaan se auttaa myös teen yhdisteitä vapautumaan veteen.

