Tutkimustulos vahvistaa: Alkoholilla kipua lievittäviä ominaisuuksia?

olut
Shutterstock

Alkoholin nauttiminen voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa huomattavaa tuskaa tuntikausiksi krapulan muodossa. Sillä on kuitenkin myös kipua lievittäviä ominaisuuksia, kertoo tuore tutkimus.

Alkoholin käyttöön liittyy paljon vaaroja ja terveydelle haitallisia puolia. On kuitenkin jo pitkään uskottu, että alkoholilla on myös kipua lievittäviä vaikutuksia. Brittiläinen tutkimusryhmä löysi uskomuksille nyt tieteellisen tuen.

Tutkijat tekivät lähes 20 koetta, joissa oli mukana yli neljäsataa osallistujaa. Koehenkilöille annettiin valvotussa ympäristössä alkoholillisia ja alkoholittomia juomia, joiden nauttimisen jälkeen heille tehtiin kivunsietotesti.

Tulokset osoittavat, että alkoholi voi toimia kipulääkkeen tapaisesti, mikä saattaa selittää myös kroonisista kivuista kärsivien alkoholin väärinkäyttöä.

Potilaan alkoholinkäytön ylittäessä suositellut rajat, on kipupotilaille tutkimusryhmän mukaan esiteltävä vaihtoehtoisia ja terveydelle vähemmän haitallisia, toimivia kivunlievitysmuotoja.

Lisätutkimukset ovat tarpeen, jotta löydökset voidaan vahvistaa kliinisissä olosuhteissa.

Lähde: Mashable

***Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja