Tutkimustulos vahvistaa: Alkoholilla kipua lievittäviä ominaisuuksia?
Alkoholin nauttiminen voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa huomattavaa tuskaa tuntikausiksi krapulan muodossa. Sillä on kuitenkin myös kipua lievittäviä ominaisuuksia, kertoo tuore tutkimus.
Alkoholin käyttöön liittyy paljon vaaroja ja terveydelle haitallisia puolia. On kuitenkin jo pitkään uskottu, että alkoholilla on myös kipua lievittäviä vaikutuksia. Brittiläinen tutkimusryhmä löysi uskomuksille nyt tieteellisen tuen.
Tutkijat tekivät lähes 20 koetta, joissa oli mukana yli neljäsataa osallistujaa. Koehenkilöille annettiin valvotussa ympäristössä alkoholillisia ja alkoholittomia juomia, joiden nauttimisen jälkeen heille tehtiin kivunsietotesti.
Tulokset osoittavat, että alkoholi voi toimia kipulääkkeen tapaisesti, mikä saattaa selittää myös kroonisista kivuista kärsivien alkoholin väärinkäyttöä.
Potilaan alkoholinkäytön ylittäessä suositellut rajat, on kipupotilaille tutkimusryhmän mukaan esiteltävä vaihtoehtoisia ja terveydelle vähemmän haitallisia, toimivia kivunlievitysmuotoja.
Lisätutkimukset ovat tarpeen, jotta löydökset voidaan vahvistaa kliinisissä olosuhteissa.
Lähde: Mashable
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka