Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tutkimus: Yksi öljy ylitse muiden paistamisessa

Shutterstock
Julkaistu 23.10.2014 16:03

MTV LIFESTYLE

Uuden tutkimuksen mukaan oliiviöljy kestää kuumennusta paremmin kuin auringonkukkaöljy, maissiöljy tai soijaöljy, kertoo Sciencedaily.com

Paistaminen on yksi maailman suosituimmista tavoista kypsentää ruokaa. Mutta onko sillä väliä, millaisessa öljyssä ruokansa paistaa? Uuden tutkimuksen mukaan saattaa hyvinkin olla.

Journal of Agricultural and Food Chemistryssä julkaistu tutkimus osoittaa, että oliiviöljy kestää paremmin paistamista kuin moni siemenöljy ja tekee ruoasta siten terveellisempää. 

Tutkijat huomasivat, että öljyillä on erilaisia fysikaalisia, kemiallisia ja ravitsemuksellisia ominaisuuksia, jotka voivat heikentää öljyn laatua kuumennettaessa ja vaikuttaa siten myös itse ruoan ravitsemuksellisiin arvoihin.

Tutkijat selvittivät öljyjen eroja uppopaistamalla raakoja perunoita sekä paistamalla niitä öljyssä pannulla. Tutkittavina öljyinä olivat oliiviöljy, maissiöljy, soijaöljy ja auringonkukkaöljy, joista oliiviöljy näytti olevan selvästi paras vaihtoehto paistamiseen. 

Lisää aiheesta:

Ethän lisää oliiviöljyä kuumalle pannulle? Tyypillinen moka voi pilata maun ja tuhota terveelliset ainesosat
Paista munat näin! Yksi ainesosa tekee kananmunistasi entistäkin terveellisempiä ja maittavampia
Halvempi öljy voi yllättää: Kallis ei välttämättä olekaan paras valinta ruoanlaittoon
IL: Tästä syystä oliiviöljyä ei kannattaisi koskaan käyttää paistamiseen
Nauti rasvaa vihannesten kanssa – huikea vaikutus terveyteen
Henri Alén tyrmää suomalaisten suosikkirasvan: "Mautonta"
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta