Tutkimus: Napostelu voikin auttaa pudottamaan painoa

shutterstock_156968342
Palkokasveista paljastui yllättävä terveyshyöty. Shutterstock

Napostelua on pidetty perinteisesti yhtenä pahimmista sudenkuopista silloin, kun tarkoitus on pudottaa painoa. Tuoreen tutkimustiedon valossa vaikuttaa kuitenkin siltä, ettei napostelu olekaan yhtä kohtalokasta painonnousun näkökulmasta, kuin ollaan kuviteltu.

Tuoreen tutkimuksen mukaan napostelu voi edesauttaa laihtumista, jos päivän aikana napostelee palkokasveja.

St. Michaelin sairaalan Clinical Nutrition and Risk Factor Modification Centren tutkijoille selvisi, että papujen, herneiden, kikherneiden tai linssien napostelu pitkin päivää voi jopa edesauttaa laihtumista. Selvisi, että tutkimukseen osallistuneet kokivat olevansa 31 prosenttia kylläisempiä naposteltuaan 160 grammaa palkokasveja päivässä, kuin ne, jotka eivät syöneet palkokasveja. Tutkimukseen osallistui 126 henkeä.

Tutkimustulosten uskotaan johtuvan siitä, että sen lisäksi, että palkokasveilla on alhainen glykeeminen indeksi, ne sisältävät myös paljon proteiinia ja kuituja, joista molempien on todettu lisäävän kylläisyyden tunnetta.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja