Tutkimus kumoaa yleisen uskomuksen: Voit sittenkin nauttia pizzasta hyvällä omallatunnolla

pizza, siivu
Kun puhutaan hiilihydraateista, tutkija kannustaa kiinnittämään huomiota ajan sijasta määrään. Shutterstock

Moni laihduttaja välttelee hiilihydraattipitoisia ruokia laihtumisen toivossa, mutta tutkijat ovat nyt paljastaneet tavan, jolla voit herkutella pizzalla hyvällä omallatunnolla.

Vaikka olisit kuinka luvannut noudattaa terveelllistä ruokavaliota, välillä yksinkertaisesti on pakko saada pizzaa ja muita herkkuja. 

Monesti ajatellaan, että hiilihydraatteja kannattaa nauttia aamuisin, jolloin ehdit polttamaan ne päivän aikana. Iltaisin syötyjen herkkujen taas uskotaan olevan pahasta nukkumaan valmistautuvalle keholle. Tämä on yleinen teoria, mutta pitääkö se todella paikkansa?

BBC:n uutisoimassa selvityksessä tultiin siihen tulokseen, että asia ei ole niin yksiselitteinen kuin moni luulee.

Määrät ratkaisevat kellonaikoja enemmän

BBC:n Trust MeI'm a Doctor -ohjelma yhdessä brittiläisen Surreyn yliopiston tutkijan kanssa selvitti, milloin elimistö on valmiimmillaan suurta hiilihydraattiannosta varten. Tämä on silloin, kun hiilihydraateista on pidetty hieman taukoa. Eli toisin sanoen, ajalla ei merkitystä – määrillä on. 

Tohtori Adam Collins Surreyn yliopistosta neuvookin ihmisiä luopumaan kellonaikojen kyttäämisestä. Niin kauan, kun et kasaa niitä suurta määrää lautasellesi ihan joka aterialle, sinun ei kannata olla huolissaan.

Jos olet syönyt pizzan illalla, valitse seuraavana aamuna proteiinipitoinen aamupala. Jos puolestaan et ole kasannut aamupalalautaselle vinoa pinoa paahtoleipiä, voit hyvillä mielin nauttia pizzasta illalla. 

Lähde: BBC

Nyt kun pizzan syöminen on päästetty pannasta, tässä helppo vinkki, kuinka teet tavallisesta pakastepizzasta helposti astetta herkullisempaa. 

0:57

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja