Mainos
Mainos

Tutkijoilta huolestuttava löytö: Katkaravuissa jäänteitä kokaiinista

Brittitutkijat ovat löytäneet katkaravuista jäänteitä laittomista huumeista. 

Itä-Englannin maaseutualueella testatuista katkaravuista on löytynyt laittomia huumausaineita, kokaiinia ja ketamiinia. Suffolkin yliopiston kanssa yhteistyötä tehneet King’s College Londonin tutkijat yllättyivät löydettyään huumausaineita kaikista, pääosin Suffolkin maaseudulta otetuista näytteistä. 

– Olipa kokaiinin esiintyminen vesieläimissä sitten Suffolkin, tai laajemmalle Yhdistyneisiin kansakuntiin tai ulkomaille levinnyt ongelma, se vaatii lisätutkimuksia, tutkija Nic Bury toteaa löydöksestä.

Saastuneet vesistöt kasvava ongelma

Ympäristöalan kansainvälisessä julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa tarkasteltiin eri mikroepäpuhtauksien tasoa makeanveden katkaravuissa.

– Kokaiinia löytyi kaikista testatuista näytteistä, ja myös muita huumeita, kuten ketamiinia, torjunta-aineita ja lääkkeitä esiintyi laajasti kerätyissä katkaravuissa, tutkimuksessa todetaan.

Tutkimuksen johtaja Thomas Millerin mukaan mitatut pitoisuudet olivat alhaisia, mutta tästä huolimatta ongelmaa ei voida sivuuttaa. Huumeiden päätyminen vesistöihin on kasvava ongelma, jonka seurauksena laittomia huumeita esiintyy säännöllisesti villieläimissä.  

– Tätä voi olettaa esiintyvän kaupungeissa, kuten Lontoossa, mutta ei pienemmillä paikkakunnilla ja maaseudulla, tuloksista yllättynyt tutkija Leon Barron toteaa.

Lähde: TheGuardian

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja