Tutkijat: Olut vahvistaa lihaksia – älä kuitenkaan vielä ryntää juomaostoksille

Olut kasvattaa lihaksia
Olut ehkäisee lihaskatoa Shutterstock

Haaveiletko sixpackistä, vaikka kannat sellaisia lähinnä kaupasta?

Japanilaisessa Tokoshiman yliopistossa toteutetussa tutkimuksessa tutkijat huomasivat oluen lisäävän lihasmassaa. Kokeessa hiirille annettiin kaljasta löytyvää flavonoidia. Kontrolliryhmänä toimineet hiiret joutuivat testiin kuivin suin.

Tutkijat huomasivat oluen flavonoidia saaneiden hiirten lihaskadon vähentyneen ja lihasmassan kasvaneen. Kontrolliryhmään kuuluneet hiiret taasen menettivät kymmenen prosenttia lihasmassastaan.

Ihmiset eivät kuitenkaan ole hiiriä, joten juoksuaskelilla juomaosastolle ei ole syytä. Jotta ihminen saisi lihaksiinsa samat hyödyt kuin hiiri, hänen tulisi juoda 154 tuoppia. Määrästä ei terveydellisesti olisi kovinkaan paljon hyötyä, sillä se aiheuttaisi raavaammallakin henkilöllä alkoholimyrkytyksen ja kuoleman.

Tiedemiehet yrittävät nyt löytää vaihtoehtoisia tapoja saada riittävä määrä flavonoideja lihaskasvun takaamiseksi – ilman alkoholimyrkytystä. Tieto hyödyttäisi esimerkiksi avaruuslennoilla lihaskadosta kärsiviä astronautteja ja jopa halvauksen saaneita potilaita.

Runsasenergistä kaljaa lienee turha odottaa kuntosalien välipala-automaatteihin, vaikka sillä on todistettuja terveysvaikutuksia. Varsinkin tumma olut sisältää paljon antioksidantteja, vitamiineja sekä mineraaleja, jotka pitävät sydänsairauksia loitolla kohtuullisesti käytettynä.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja