Turvotus kuriin? Testaa nämä 6 vinkkiä

kiivi,-mansikka,-ananas
Turvotus on inhottava vaiva, johon on muutamia ratkaisuja. Shutterstock

Sormukset eivät mahdu sormiin tai maha kiukuttelee turvotuksen aikana? Onneksi turvotuksen ehkäisemiseen löytyy apukeinoja.

Turvotus on inhottava vaiva, joka johtuu muun muassa huonosta ruokavaliosta. Muutamalla keinolla ehkäiset turvotusta.

1. Ei suolaa

Vältä suolaisia ruokia, sillä suola kerää nesteitä elimistöön, joka sitten taas ilmenee muun muassa turvotuksena.

2. Paljon vettä

Turvotuksen aikana ei takuulla tee mieli juoda vettä, mutta se kuitenkin estää turvotusta kahdella tavalla. Keho varastoi vettä enemmän silloin, kun se ei saa sitä muutoin tarpeeksi. Välttääksesi tällaista turvotusta kannattaa vettä juoda noin 2–3 litraa päivässä. Veden juominen myös ennaltaehkäisee ummetusta, joka saa aikaiseksi turvotusta.

3. Vältä tiettyjä turvottavia ruokia

Papu, parsakaali, päärynä, sipuli, maitotuotteet ja hiilihappoa sisältävät juomat aiheuttavat kehoon kaasuja, jotka tietenkin turvottavat ja aiheuttavat epämukavaa oloa. Kaasut ja turvotus pysyvät loitolla, jos et syö näitä ruokia liikaa tai ainakaan päivittäin.

4. Kokeile ananasta

Ananaksen lisäämistä ruokavalioon kannattaa ainakin kokeilla, sillä tehokkaana diureettina se pistää nesteet kehossa kiertämään.

5. Enemmän kuituja

Kuituja syömällä aineenvaihdunta kiihtyy ja näin ollen turvotus ja ummetus pysyvät loitolla. Syö esimerkiksi marjoja, avokadoa, kiivejä ja täysjyvää päivittäin.

6. Rauhallisuus kannattaa

Suosi pieniä suupaloja ja syö ruokaa nautiskellen ja hitaasti, jotta ruoka sulaa helpommin ja vältyt inhottavalta turvotukselta.

Lähde: Fit Sugar 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja