Turvaudutko toisinaan lohturuokaan? Turhaan!
Saako huono päivä sinut mässäilemään epäterveellisellä ruoalla? Tuoreen tutkimuksen mukaan voisit yhtä hyvin turvautua hedelmiin, sillä pikaruoka ei tee oloasi yhtään sen paremmaksi kuin terveellinenkään sapuska.
Lohturuoka kuulostaa sopivalta lääkkeeltä, kun takana on huono päivä tai surullinen elokuva tai, kun kaipaat muuten vain piristystä. Mikäpä olisi helpompaa kuin antautua kulholliselle jäätelöä tai lautaselliselle juustoista ruokaa? Tiedät toki, etteivät ne tee hyvää terveydellesi, mutta niiden piristävä vaikutus tuntuu sen arvoiselta.
Minnesotan yliopiston professori Traci Mann murtaa kuitenkin nämä luulot. Mannin johtaman, Health Psychology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ruoalla ei vaikuttaisi olevaan minkäänlaista vaikutusta mielialaan.
Tutkijat näyttivät sadalle opiskelijalle pätkiä surullisista elokuvista ja antoivat sitten puolelle heistä lohturuokaa. Myös loput opiskelijat saivat ruokaa, mutta eivät lohturuoaksi luokiteltavaa.
Kun opiskelijoilta kysyttiin, miltä heistä syömisen jälkeen tuntui, kaikki opiskelijat kokivat piristyneensä – huolimatta siitä, mitä he olivat syöneet. Samoja tuloksia saatiin toisessa kokeilussa, kun puolelle opiskelijoista annettiin lohturuokaa ja loput eivät saaneet mitään.
LUE MYÖS:
Lähde: MindBodyGreen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan