Turvaudutko toisinaan lohturuokaan? Turhaan!

jäätelö
Shutterstock

Saako huono päivä sinut mässäilemään epäterveellisellä ruoalla? Tuoreen tutkimuksen mukaan voisit yhtä hyvin turvautua hedelmiin, sillä pikaruoka ei tee oloasi yhtään sen paremmaksi kuin terveellinenkään sapuska.

Lohturuoka kuulostaa sopivalta lääkkeeltä, kun takana on huono päivä tai surullinen elokuva tai, kun kaipaat muuten vain piristystä. Mikäpä olisi helpompaa kuin antautua kulholliselle jäätelöä tai lautaselliselle juustoista ruokaa? Tiedät toki, etteivät ne tee hyvää terveydellesi, mutta niiden piristävä vaikutus tuntuu sen arvoiselta.

Minnesotan yliopiston professori Traci Mann murtaa kuitenkin nämä luulot. Mannin johtaman, Health Psychology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ruoalla ei vaikuttaisi olevaan minkäänlaista vaikutusta mielialaan.

Tutkijat näyttivät sadalle opiskelijalle pätkiä surullisista elokuvista ja antoivat sitten puolelle heistä lohturuokaa. Myös loput opiskelijat saivat ruokaa, mutta eivät lohturuoaksi luokiteltavaa.

Kun opiskelijoilta kysyttiin, miltä heistä syömisen jälkeen tuntui, kaikki opiskelijat kokivat piristyneensä – huolimatta siitä, mitä he olivat syöneet. Samoja tuloksia saatiin toisessa kokeilussa, kun puolelle opiskelijoista annettiin lohturuokaa ja loput eivät saaneet mitään.

LUE MYÖS:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja