Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tursuaako pihasi raparperia? Kokeile suosittua valmistusmenetelmää – helppo ohje!

1:00Täydellinen vaikka burgerin väliin – testaa Pasin ja Matiaksen uusi hittiresepti, raparpekonihilloKATSO MYÖS: Raparperista voi valmistaa myös herkullista hilloa pekonin kanssa.
Julkaistu 09.07.2022 17:27

Emmi Niiniaho

Kesän makuja voi säilöä talven varalle tai hyödyntää heti herkullisten kesäruokien lisukkeena.

Pikkelöinti on ikivanha ruoan säilömismenetelmä. Viime vuosina se on nostanut jälleen taas selkeästi suosiotaan ja moni säilöö helposti sesongin herkkuja talteen myöhempää käyttöä varten.

Risto Mikkolan, Henry Lepistin, Mika Tuomosen ja Roni Lehden teoksessa Säilöntä! (Readme.fi 2022) todetaan, että lähes mitä tahansa marjoja ja hedelmiä voi pikkelöidä. Kuitenkin juuri erityisen happamista raaka-aineista saa pikkelöimällä aivan uusia makukokemuksia.

Jos siis olet kyllästynyt valmistamaan makean happamasta raparperista kiisseliä ja piirakkaa, kokeile vaihteeksi pikkelöidä sitä!

Puhtaus äärimmäisen tärkeää

Kirjassa muistutetaan, että pikkelöinnissä ja ylipäätään säilönnässä puhtaus ja välineiden desinfiointi on äärimmäisen tärkeää.

Säilöntäasiantuntijoiden mukaan kaksi parasta tapaa puhdistaa säilöntäastiat ja työvälineet on joko kuumentaa ne uunissa tai kattilassa kiehuvassa vedessä.

Kirjassa myös todetaan, että säilöntä ei ole pelkästään käytännöllistä, vaan parhaimmillaan se on myös kaunis sisustuselementti: "Nätit lasipurkit täynnä ihania raaka-aineita komeilevat keittiöhyllyillä".

Raparperipikkelssi

raparperipikkelssi
Raparperi yhdessä sipulin, chilin ja inkiväärin kanssa luo herkullisen kokonaisuuden.Shutterstock

400 g raparperia
200 g keltasipulia hienonnettuna
2 punaista chiliä viipaleina
25 g inkivääriä hienonnettuna
150 g fariinisokeria
1 dl hunaja-omenaviinietikkaa

1. Kuutioi raparperi ja laita kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

2. Purkita valmis pikkelssi, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin. Anna maustua yön yli.

Resepti: Säilöntä! (Readme.fi 2022), Risto Mikkola, Henry Lepist, Mika Tuomonen ja Roni Lehti

Lue myös: Keittiömestari Petteri antaa loistavan nachopeltivinkin – oletko tullut ajatelleeksi?

Lue myös: Katariinan raparperipiirakan ohje on käsittämättömän suosittu – nyt tehdään taas Maisemakahvilan raparperipiirakkaa!

Katso myös:  Näin valmistat raparperi-kuohuviinidrinkin

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Yllättävä raparperipiirakka! Satu vinkkaa ohjeen, jollaista et ehkä ole hoksannutKeittiömestari Ina Niiniketo vinkkaa: Näin varhaisperunat kannattaa juhannuksena valmistaaRaparperirisotto – lempeän kirpsakka sesonkiherkkuPaluu menneisyyteen: Tämä unohdettu jälkiruoka on vitamiineja pullollaan – koska söit viimeksi? Terveellinen trendiherkku sopii moneen – kokeile vaikkapa hodarin täytteenä!Helpot itse tehdyt ruokalahjat jouluksi: Trendikäs keksivoi, perinteinen sinappi, kermalikööri ja muut
RuokaSäilöntäRaparperiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • 08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • Eilen17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • Eilen12:37
    Ravintolat

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • Eilen08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti