1:06

Keittiömestari Petteri antaa loistavan nachopeltivinkin – oletko tullut ajatelleeksi?

Helmikuun 24. päivä Yhdysvalloissa vietetään kansallista tortillasipsi- eli maissilastupäivää. Sen kunniaksi perehdytään yhteen suomalaisten suosikkiruoista, nachopeltiin. 

Videolla: Testaa Katin helppo nachopelti!

Pauligin Taloustutkimuksella vuonna 2020 teettämän tutkimuksen mukaan nachot lukeutuvat suomalaisten suosituimpiin texmex-ruokiin. Nachoja mainitsi suosivansa lähes 20 prosenttia vastaajista, tortilloja taas lähes 35 prosenttia.

Suosituin tapa syödä texmexiä on buffet-tyyli niin, että jokainen saa itse koota oman annoksensa. Paulig valmistaa Santa Maria -tortilloja noin 98 000 tonnia vuodessa. Tortillat ovat Paulig-konsernin valmistamista tuotteista suurin tuoteryhmä –  siis jopa kahviakin suurempi!

Nachopelti on suomalaisten suosikki

Nachopelti on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten ruokapöydässä. Ruoka on helppo, nopea ja monipuolinen sopien niin illanistujaisten herkuksi kuin kokonaiseksi ateriaksi. Pauligin keittiömestari Petteri Kanerva kertoo, että nachopellin kylkeen, sen ruokaisuutta lisäämään, sopii hyvin vaikka raikas salaatti.  

– Esimerkiksi mangosalaatin makeudesta voi löytää kivaa täydentävää makumaailmaa tulisen suolaisille nachoille. Myös tomaatti-sipulisalaatti voisi sopia nachopellin kanssa tarjottavaksi. Lisäksi itse peltiä voi tuunata lähes loputtomasti omien makumieltymysten mukaan. Muun muassa pikkelöity sipuli, tai tuoresalsa pico de gallo sopivat hyvin nachoannosta täydentämään, Kanerva vinkkaa.

Nachopeltivinkki: Jaa pelti lohkoihin tai annosvuokiin

Keittiömestari neuvoo jakamaan nachopellin joskus myös "lohkoiksi", jolloin ruokalajiin saadaan vaihtelua erilaisia kastikkeita ja proteiinin lähteitä käyttämällä. Yhdessä nachopellissä voi siis vaikka olla neljä eri lohkoa eri täytteineen. 

– Toinen vaihtoehto on koota jokaiselle oma annos erillisiin vuokiin, tai muihin astioihin. Tämä on hyvä ratkaisu varsinkin, jos joukossa on allergisia, tai jos annoksiin halutaan hieman näyttävyyttä.

Keittiömestarin mukaan nachot taipuvat myäs juhlaviksi alkupaloiksi, kun ainekset kootaan kullekin tortillalastulle erikseen ja gratinoidaan nopeasti texas nachos -tyyliin.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja