Tomaatit ovat sesongissa nyt Suomessakin ja mikäpä olisi nautinnollisempaa kuin pyöräyttää tuoretomaateista herkullinen keitto? Keitto menee toki sellaisenaankin, mutta tasoa nostaa helpolla lisäämällä siihen lopuksi yrttisiä katkarapuja ja krutonkeja.
En ole keittoihmisiä, koska yleensä tarjolla olevat keitot ovat mielestäni tylsiä. Sosekeitot ovat hyviä, mutta kyllästyn yleensä puolivälissä yhden maun litkimiseen. Pienenä alkukeittona toimii. Perinteiset suomalaiset nakki- ja jauhelihakeitot ovat itselleni myöskin turhan hengettömiä. En ole koskaan syttynyt perinteisestä suomalaisesta kotiruoasta huolimatta kokkaajan taidoista.
Siksipä tekemäni keitot edustavat yleensä keittiöitä eri puolilta maailmaa ja niissä on vivahteita ja rakenteita joka suuntaan. Samoin myös tässä tomaattikeitossa, jota pystyt sävyttämään mielesi mukaan esim. yrteillä ja chilin määrällä. Olisipa tällaisia keittoja tarjolla lounasravintoloissa, niin voisin pitääkin soppapäiviä.
VINKKI! Mikäli aikaa on, anna keiton tekeytyä tunnin ajan ja lämmitä uusiksi.
PS. Tsekkaa myös muut keittoreseptit!
PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua (etenkin Stories) ja
