Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuorejuustolla täytetyt paprikat - herkkua 5 minuutissa

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 12.06.2013 22:02

Mietin, että grillattua parsaa yksinkertaisempaa ruokaa ei voi blogata. Olin väärässä. Ja sitäpaitsi ko. postaus ilmeni hirveän suosituksi. Niinpä jatkan supersimppeleiden reseptien kirjoittamista. Kesällä ne nousevat parhaiten oikeuksiinsa. Paprikaa voi täyttää  monella tapaa ja luultavasti kerron kesän aikana useampia omia suosikkeja. Tässä niistä yksi. 

Tavoistani poiketen vinkkaan purkitettuun kamaan. Paprika on grillattuna loistavaa, mutta tämä alkupala tai lisuke onnistuu erinomaisesti myös oikoreittiä. Voit käyttää mitä tahansa yrttiä, josta pidät tai mitä sattuu löytymään kaapista tai puutarhasta. Ricotta on mielestäni tässä parasta, mutta mikä tahansa tuorejuusto toimii hyvin. Paprikoista parhaita ovat tähän makeat ja pitkulaiset romesco-paprikat.

VINKKI! Ota tämä ihmeessä mukaan meze-, antipasto- ja tapas-pöytään. Nautin tätä viimeksi itse lähi-itämaisittain maustettujen lammaspullien kanssa (kuva).

Tuorejuustolla täytetyt paprikat

paahdettuja, kokonaisia, kuorettomia paprikoita (tölkistä tai itse grillattuna)

ricottaa tai muuta tuorejuustoa

yrttejä hienonnettuna

loraus oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Kippaa ricotta lautaselle. Ripottele päälle yrtit. Lorauta päälle hiukan oliiviöljyä. Painele haarukalla yrtit juuston sekaan suht tasaisesti. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla mieleiseksi. Ota paprika tölkistä ja valuta. Täytä paprika juusto-yrttiseoksella. Laita tarjolle.

Mikäli grillaat paprikat itse, grillaa pinta mustaksi. Nosta pihdeillä pakastepussiin ja rullaa pussi kiinni. Ota paprika muutaman minuutin päästä pois. Revi kuori sormin pois tai varovasti veitsellä. Jatka ohjeen mukaan.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Mustapapu-mango -enchiladat uunissa – supervegemakua!Tuoretomaattikeitto katkaravuillaChorizoa ja hummusta – helppoa ja herkullistaLahmacun-vegeburgeriHelppo, nopea ja herkullinen sitruuna-artisokkapastaChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstä
alkuruokaantipastokasvisruokalisukemezepaprikaricottatapastuorejuustoyrtityrtti

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka
  • 16.09.201818:37
    gnocchi

    Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

  • 22.07.201819:51
    sipuli

    Täytetyt sipulit grossetolaiseen tapaan

  • 26.11.201717:09
    hummeri

    Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat