Tuoreita marjoja ja kuohuvaa – näin syntyvät kesän parhaat mehujäät!

mansikkamehujää
Shutterstock

Mehujäät raikastavat kuumana kesäpäivänä ja maistuvat koko perheelle. Lue vinkit kesän parhaiden mehujäiden valmistukseen!

Kaupasta ostetut mehujäät ja jäätelöt voivat olla hintavia, jos niitä ostaa lapsille tai itselle melkein jokaisena lomapäivänä. Itse tehdyissä mehujäissä ei ole lisäaineita tai ylimääräistä sokeria. Lisäksi ne maistuvat ihanan luonnolliselta ja kesäiseltä, ja ovat edullisia.

Tee mehujää tuoreista marjoista

Hanki muutama litraa tuoreita marjoja. Soseuta marjat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mehun tulisi olla sileää, mutta se ei saa olla liian juoksevaa. Mehujäät voivat rouskua hampaissa inhottavasti, jos puikkoon jää mukaan kokonaisia marjoja. Marjojen siemenet on myös hyvä saada pois soseesta, sillä ne voivat tehdä mehujään mausta hieman happaman.

Käytä apuna mahdollisimman tiheää siivilää. Purista marjasose siivilän läpi ennen jäädyttämistä. Näin mehun koostumuksesta tulee ihanan sileä, mutta silti sopivan paksu!

Makea ja pehmeä jogurttijää

Sekoita jogurtista ja maidosta kevyt jogurttijuoma. Makeuta jogurttijuoma tuorepuristetulla appelsiinimehulla. Jäädytä jogurttijuoma mehujääastiassa. Jogurttijää on oiva korvike sokeripitoiselle jäätelölle! 

Tee kauniita kerroksia jäähtyneestä mehusta

Kauniiden kerrosten tekeminen mehujäihin onnistuu helposti, kun jäähdytät mehun ensin hyvin jääkaapissa ja sen jälkeen vielä pikaisesti pakkasessa. Nesteen tulisi olla jähmeää, mutta edelleen valuvaa. Kaada erisävyisiä mehuja päällekkäin mehujääastiaan. Jos mehut ovat liian juoksevia tai liian lämpimiä, ne sekoittuvat keskenään. 

Mehujäiden irrotus jäätyneestä astiasta

Mehujäiden irrottaminen on joka kesä yhtä iso ongelma. Jos koko muovirasian antaa olla pöydällä kunnes yhden saa revittyä irti, muutkin mehujäät sulavat ja niiden koostumus muuttuu. Malttamaton saattaa yrittää repiä mehujään irti paketista väkisin, mutta se ei välttämättä ole helpoin ja järkevin keino.

Kokeile sen sijaan tätä kikkaa: valuta hanasta kuumaa vettä ja kastele keittiöpyyhe siinä. Kiedo pyyhe sen mehujään ympärille, jonka haluat irrottaa paketista. Mehujää solahtaa pakkauksesta irti tuossa tuokiossa, ja muut mehujäät eivät ehdi sulaa pilalle.

Kirkkaanvärisiä mehujäitä lapsille

Lapset innostuvat kirkkaanvärisistä, hauskoista mehujäistä. Värjää marjamehu kirkkaanpinkiksi tai vaikka tummansiniseksi elintarvikevärien avulla. Tee mehusta hauskoja kerroksia, ja väreistä syntyy upea sateenkaari! 

Kesäinen cocktail-mehujää

Aikuisten illanistujaisissa kannattaa ehdottomasti kokeilla liköörillä maustettuja, pirteitä mehujäitä. Mehujää-drinkit tuovat iltaan mukaan pienen annoksen leikkimielisyyttä! Esimerkiksi italialainen limoncello-likööri toimii mainiosti sitruunamehun tai sitruunasoodan kanssa jäädytettynä. 

Kuohuvat mehujäät

Tee kuohuviinistä tai shamppanjasta ihanasti poreilevia mehujäitä! Sekoita kuohuviinin sekaan tuoreista mansikoista puristettua pyreetä makeuden aikaansaamiseksi. Lasten versiossa voit käyttää kuohuviinin sijasta limonadia.

Lähde: Cooking Light 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja