Mainos

Tuoppi ei sittenkään paras vaihtoehto! Näin Guinness-olutta kuuluisi oikeasti juoda

Matemaattisten mallien avulla asiaa tutkinut professori väittää, että tuoppi ei ehkä sittenkään ole paras valinta klassikko-oluen juomiseen.  

Irlantilainen Darren Nicholson neuvoo, kuinka lasket Guinnessia oikeaoppisesti.

Guinness on ehkä maailman tunnetuin irlantilainen olut, joka on totuttu tarjoilemaan sitä varta vasten suunnitellusta tuopista. Erään tutkijan mukaan tämä lasi ei välttämättä sittenkään ole kaikkein paras vaihtoehto kyseisen oluen juomiseen.

Täydellinen makuelämys on tutkijan mukaan mahdollista saavuttaa juomalla olut tuopin sijaan isosta cocktaillasista. Ylöspäin levenevä cocktaillasi on paras valinta siksi, että sen muoto mahdollistaa oluen kuplien liikkumisen ja pinnan nopean asettumisen.

Teoria mahdollistaa paremman olutlasin luomisen

Professori William Lee on tullut tähän tulokseen tutkimalla oluen asettumista matemaattisten mallien avulla. Tietokoneen mallinnusohjelmaa käyttämällä professori tutkijoineen tuli siihen tulokseen, että alaspäin kapenevissa oluttuopeissa oluen pienet kuplat liikkuvat niin, että ne estävät vaahtoa nousemasta pintaan.

Jos lasi puolestaan levenee ylöspäin, kuplat liikkuvat vaahdolle optimaalisella tavalla.

– Ihmiset ajattelevat, että Guinness-lasi on suunniteltu optimoimaan asettumisaika. Mutta nyt meillä käsissämme parempi teoria ja mahdollisuus luoda parempi lasi, jossa olut asettuu nopeammin.

Lee on matemaattisten mallien avulla luonut hahmotelman täydellisestä Guinness-lasista. Ja tämä malli näyttää erehdyttävästi jättimäiseltä cocktaillasilta.

Lähde: TheSun

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja