Tunnistatko itsesi? Nämä ovat suomalaisten tyypillisimmät viinimokat

viini
Aina samaa viiniä? Sorrutko sinäkin näihin suomalaisten tyypillisiin viinivirheisiin? Shutterstock

Viini aiheuttaa suomalaisille monessakin suhteessa päänvaivaa. Sorrutko sinäkin näihin tyypillisiin viinivirheisiin?

Suomalaiset ovat perinteistä olutkansaa, joille viinin nauttiminen on vielä hieman uutta ja outoa. Gourmand WineWine:n Ilkka Piiparinen kertoo suomalaisten tyypillisimmät virheet viiniostoksilla.

Valitaan halvin viini

Suomalaisten yksi tyypillinen ongelma on se, että viinin valintaan ei haluta käyttää turhan paljon rahaa. Suomalaisten kipupiste viinien suhteen on Piiparisen mukaan 10 euroa. Lähes 90 prosenttia suomalaisista tavallisista kuluttajista ostaa 7,5–9,5 euron viinejä.

– Satsaamalla muutaman euron enemmän saisi uskomattoman hyvälaatuisia viinejä, Piiparinen toteaa.

Samaa viiniä vuodesta toiseen

Toinen suomalaisten tyypillisin virhe on yhteen ja samaan viiniin jämähtäminen. Moni kokee viinin valitsemisen erityisen vaikeaksi, jolloin matkaan tarttuukin juuri se tuttu ja turvallinen pullo.

– Suomalaisille on tyypillistä jämähtää samaan viiniin. Kun on löytänyt jonkun mistä pitää, mitä sitä vaihtamaan.

Yleensä viini nautitaan myös heti avaamisen jälkeen, jolloin se ei ole ehtinyt olla tekemisessä ilman kanssa.

– Viini tulisi kaataa karahviin tai vaikkapa maitokannuun jotta viini saataisiin hengittämään, Piiparinen toteaa.

– Suomalaisille tuntuu olevan hirveän vaikea avata pullo paria tuntia ennen nauttimista. Aivan kuin pelättäisiin että viini haihtuu pullosta.

Viini tulisi avata ennen nauttimista, jotta sulfiitit ehtisivät kunnolla haihtua. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.