Tunnista pilaantunut viini – näiden merkkien tulisi saada hälytyskellot soimaan

punaviini
Shutterstock

Lue vinkit, joiden avulla jokainen viinin ystävä oppii tunnistamaan pilaantuneen punaviinin!

Jos ei ole viinintuntija, joskus voi olla hankala sanoa, onko viini todella pilalla, vai onko sen makumaailma vain omaan makuun erikoinen. Popsugar.com-sivuston vinkkien perusteella on jatkossa helppo arvioida, onko punaviini todella kunnossa vai ei.

VINKKI! Pilaantuneen punaviinin tunnistamisessa kannattaa maun lisäksi huomio kiinnittää tuoksuun ja viiniin ulkonäköön.

Viinissä on outo haju

Jos viini tuoksuuu homeiselta, kemialliselta tai sen haju muistuttaa viinietikkaa, ei kaikki ole kunnossa. Myöskään voimakas rusinan tuoksu ei ole hyvä merkki viinin kunnosta.

Punaviini maistuu makealta

Jos tavanomainen punaviini maistuu makealta, viini saattaa olla pilalla. Esimerkiksi lämpö saattaa pilata punaviinin makeuttaen sitä samalla.

Korkki on työntynyt ulos pullosta

Vaikka korkki olisi työntynyt viinipullosta ulos vain hyvin vähän, on se merkki viinin pilaantumisesta. Korkin työntyminen johtuu tavallisimmin siitä, että viiniä on säilytetty liian iian kuumassa lämpötilassa ja se on laajennut pullossa.

Viini on väriltään rusehtavaa

Punaviinin ei kuulu olla ruskeaa. Jo ruskea vivahde viinin värissä voi kertoa siitä, että viini ei ole kunnossa.

Viinissä on kuplia

Jos kyseessä ei ole kuohuviini, mutta viini kuplii, ei viini ole juotavaa.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!