Tunnettua somevaikuttajaa pilkataan rankasti vegaanisen spagetti bolognese -reseptin vuoksi: "Surullisinta, mitä olen koskaan nähnyt"

spagetti bolognese
Vegaani-somevaikuttajan spagetti bolognese ei aivan vastannut alkuperäistä tuotosta. Kuvituskuva. Shutterstock

Somejulkkiksen uusi vegaaninen spagetti bolognese -resepti ei vakuuttanut aivan kaikkia, kertoo muun muassa Insider.

Vegaanista raakaruokavaliota noudattavalla Ullenka Kashilla on Instagramissa lähes 130 000 seuraajaa. Ullenka julkaisee Instagramissa ruokavaliovinkkejä ja reseptejä, ja kertoo perheensä elämäntavoista avoimesti. Ullenka on aiemmin kohauttanut muun muassa kertomalla, miten ruokavalio ja elämäntyyli on parantanut hänen lapsensa autismista sekä tulehduksellisesta ihottumasta. 

Nyt somevaikuttaja on joutunut pilkan kohteeksi julkaistuaan vegaanisen spagetti bolognese -reseptin. Ullenka kutsuu spagettia nimellä lettucetti, joka viittaa sen sisältämään salaattiin (eng. lettuce). Käytännössä Ullenkan spagetti onkin pilkottua salaattia.


Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Ullenka kertoo Instagramissa julkaistussa videossa lettucettin olevan vegaanista ja vähärasvaista raakaruokaa. Bolognese-kastikkeen Ullenka tekee sipulista, aurinkokuivatuista tomaateista, chia-siemenistä, luumuista, paprikasta, avokadosta, sitruunamehusta ja mausteista. 

"Surullisinta, mitä olen koskaan nähnyt"

Osa Ullenkan someseuraajista kokee, että lettucetti bolognese on nolo ilmaisu ruoalle, joka on käytännössä pilkottua salaattia kasviksilla. Reseptillä kun ei ole mitään tekemistä perinteisen spagetti bolognesen kanssa. 

– Salaattia. Se on salaattia, eräs Ullenkan seuraaja kommentoi.

– On ihan ok sanoa sitä salaatiksi, toinen jatkaa.

– Surullisinta, mitä olen koskaan nähnyt, yksi seuraaja toteaa ytimekkäästi.

Ullenka itse puolustaa reseptiään brittilehti Metrolle. Hänen mukaansa ruokalaji tuo mieleen spagetin.

– En ole italialainen ja spagetti symbolisoi minulle pastaa kastikkeella - siis jotain, mitä voit pyörittää haarukan ympärille ja nautiskella helposti, Ullenka sanoo ja jatkaa

– Ruoka maistuu italialaiselta sellaiselle ihmiselle, joka ei syö lihaa tai tyypillistä kypsennettyä vegaanista ruokaa. Tein reseptin hyvin spontaanisti, eikä sen ollut tarkoitus olla täysin bolognesekastikkeen kaltaista. 

Lähde: Insider

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.