Espresso Martinin syntytarina ei ole sieltä perinteisimmästä päästä – kasariklassikon taustalla huippumallin irstas letkautus

6:22 Valmista helppoja drinkkejä baarimestarin ohjeilla

Kahvista, vodkasta ja kahvilikööristä koostuva drinkki on monelle tuttu, mutta harva tuntee hauskan tarinan klassikkojuoman takaa. 

Poimi videolta baarimestarin vinkit helppoihin drinkkeihin.

Espresso Martinin synnystä liikkuu monenlaisia tarinoita, mutta useiden lähteiden mukaan juoma on lontoolaisbaarimestari Dick Bradsellin käsialaa.

Juoma nousi  suuren yleisön tietoisuuteen, kun kansainvälinen baarimestarijärjestö IBA kelpuutti1980-luvulla luodun cocktailin viralliselle listalleen. Ja loppu on historiaa. 

Sekoitus suosittua alkoholia ja piristävää kahvia

Bradsellin kertomusten mukaan juoma syntyi erään asiakkaan, myöhemmin huippumallina tunnetun naisen letkautuksesta. Kertomuksen mukaan naisasiakas oli saapunut tiskille ja tilannut cocktailin sanoin: ”first wake me up, then fuck me up”.

Tuohon aikaan vodka oli erittäin suosittua Euroopassa, joten siitä tuli luonnollisesti yksi raaka-aine cockatailiin. Bradsell työpisteen vieressä oli kahvikone, joten tämän vuoksi myös kahvi päätyi juomaan. Kokonaisuutta hän tasapainotti Kahlúa-kahviliköörillä.

Vaikka juoma syntyi sattumalta, nykyisin se kuuluu maailman tunnetuimpien juomien joukkoon. Difford’s Guide top 100 cocktails 2017 -oppaan mukaan Espresso Martini maailman neljänneksi suosituin cocktail.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja