7:20

Pitkään epäsuosiossa ollut juoma tekemässä paluun – suomalainen huippubaarimestari: ”Se on selkeästi tulossa takaisin”

Suomalaisbaarimestarin mukaan hyvin perinteinen alkoholi, vodka, on tekemässä paluuta suosituksi drinkkien raaka-aineeksi. 

Videolla suomalaisbaarimestari Antto Terras paljastaa uransa ikimuistoisimpia hetkiä 

Huippubaarimestari Mikael Karttusen mukaan maailmalla on selkeästi nähtävissä vanhan suosikin, vodkan paluu. Karttusen mukaan vodka ei ole ollut baarimestareille se kaikkein kiinnostavin tuote, mutta nyt asiat ovat saamassa uuden suunnan.

– Vodka on pitkään ollut baarimestareiden keskuudessa epäsuosiossa, mutta nyt se on selkeästi tulossa takaisin, Karttunen kertoo.

Raaka-aineen alkuperä kiinnostaa ammattilaisia

Kun puhutaan vodkan paluusta, Karttusen mukaan tässä korostuvat etenkin käsityöläis- eli craft-vodkat.

– Nyt baarimestarit arvostavat craftisti tuotettua vodkaa, josta on jäljitettävissä esimerkiksi raaka-aineen alkuperä. Tämän tyyppiset asiat ovat nyt suosittuja, Karttunen kertoo.

Vodka toimii Karttusen mukaan hyvin esimerkiksi happamien ja suolaisten drinkkien ainesosana. 

– Tällä hetkellä suolaa ja etikkaa käytetään paljon myös hedelmäisissä drinkeissä nostamaan hedelmäistä makua esiin, Karttunen lisää.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja