Tunnetko sinä eri mätilajikkeet ja tiedätkö, miten mätiä tulisi käsitellä ja säilyttää? Pro Kala ry antaa mätivinkkejä kalaherkkujen parhaimpaan sesonkiin.
Videolla kalakauppiaan ohje kalan fileoimiseen.
Joulukuu on aivan nurkan takana, ja vaikka pikkujoulukausi näyttää tänä vuonna hyvin erilaiselta kuin ennen, herkuttelusta ei tarvitse onneksi tinkiä. Pro Kala ry:stä kerrotaan, että kirjolohen mädin sesonki on käynnissä ja vinkataan erilaisten mätiherkkujen sopivan juhlakauden ruokapöytään erinomaisesti.
– Mätejä on kaupoissa ympäri vuoden joko tuoreena tai pakastettuna. Kirjolohen mätiä saa myös kylmäsavustettuna. Sulana myytävä mätikin voi olla kertaalleen pakastettua. Kysy kaupastasi! Kaksi kertaa pakastaminen muutta mädin rakenteen, Pro Kala ry:stä muistutetaan.

