Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuliko ruoasta liian suolaista? Näin pelastat aterian

Shutterstock
Julkaistu 10.11.2014 20:06

MTV LIFESTYLE

Lue vinkit, joiden avulla pelastat liian suolaisen ruoan.

Liian suolainen ruoka ei maistu kenellekään, mutta ei sitä tarvitse roskiinkaan heittää.

Lue vinkit, joiden avulla voit pelastaa liian suolatun ruoan.

Keitot ja pataruoat: Lisää liian suolaisiin keittoihin ja pataruokiin lisää pääruoka-aineita, kuten perunaa ja lihaa. Voit myös sekoittaa joukkoon soseutettuja valkoisia papuja tai kikherneitä.

Lihan: Jos lihakimpaleesta tuli liian suolainen, tarjoile se suolaamattoman tärkkelyksen tai viljojen kera, kuten riisin, perunasoseen, polentan tai kvinoan kanssa.

Vihannekset: Liian suolaisten vihannesten kanssa kannattaa tarjota miedon makuista juustoa, kuten ricottaa tai mozzarellaa. Kermaisuus suojaa suuta ja neutralisoi suolan makuja.

Kiireessä: Jos sinulla ei ole aikaa tai ainesosia mihinkään edellämainituista, tarjoile ruoka makean, poreilevan juoman kanssa. Hyviä vaihtoehtoja ovat Prosecco ja samppanja, mutta jopa kivennäisvesi toimii. Kuplat puhdistavat kitalaen suolasta, mikä tarkoittaa sitä, että jokainen kulaus virkistää makuaistisi.

LUE MYÖS:

Lisää makua ruokaan ilman suolaa – poimi vinkit!

Suolat vertailussa – millaista suolaa kannattaa käyttää ruoanlaitossa?

Huippukokit kommentoivat suolankäyttöä: "Täysin suolatonta ruokaa ei voi tehdä"

24:28Hyvä, paha suola

Lähde: Real Simple

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Moni kotikokki töpeksii suolan käytössä – vältä yleiset mokatMaustemoka, johon jokainen meistä on joskus sortunut – merkittävä vaikutus makuun ja ulkonäköön!Tuliko ruoasta liian suolaista? Näin voit vielä pelastaa tilanteenNeljä helppoa kikkaa, joilla saat vähäsuolaisesta ruoasta maukkaampaa10 ainesosaa, jotka keittiöstäsi pitäisi löytyä: Näiden avulla teet entistä parempaa ruokaa!Kokeile uusia makupareja — näillä vinkeillä saat valmiskeiton maistumaan
RuoanlaittoMausteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista