Tuliko ruoasta liian suolaista? Näin pelastat aterian

pataruoka
Shutterstock

Lue vinkit, joiden avulla pelastat liian suolaisen ruoan.

Liian suolainen ruoka ei maistu kenellekään, mutta ei sitä tarvitse roskiinkaan heittää.

Lue vinkit, joiden avulla voit pelastaa liian suolatun ruoan.

Keitot ja pataruoat: Lisää liian suolaisiin keittoihin ja pataruokiin lisää pääruoka-aineita, kuten perunaa ja lihaa. Voit myös sekoittaa joukkoon soseutettuja valkoisia papuja tai kikherneitä.

Lihan: Jos lihakimpaleesta tuli liian suolainen, tarjoile se suolaamattoman tärkkelyksen tai viljojen kera, kuten riisin, perunasoseen, polentan tai kvinoan kanssa.

Vihannekset: Liian suolaisten vihannesten kanssa kannattaa tarjota miedon makuista juustoa, kuten ricottaa tai mozzarellaa. Kermaisuus suojaa suuta ja neutralisoi suolan makuja.

Kiireessä: Jos sinulla ei ole aikaa tai ainesosia mihinkään edellämainituista, tarjoile ruoka makean, poreilevan juoman kanssa. Hyviä vaihtoehtoja ovat Prosecco ja samppanja, mutta jopa kivennäisvesi toimii. Kuplat puhdistavat kitalaen suolasta, mikä tarkoittaa sitä, että jokainen kulaus virkistää makuaistisi.

LUE MYÖS:

Hyvä, paha suola 24:28

Lähde: Real Simple

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.