Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tuliko ruoasta liian suolaista? Näin pelastat aterian

pataruoka
Shutterstock
Julkaistu 10.11.2014 20:06

MTV LIFESTYLE

Lue vinkit, joiden avulla pelastat liian suolaisen ruoan.

Liian suolainen ruoka ei maistu kenellekään, mutta ei sitä tarvitse roskiinkaan heittää.

Lue vinkit, joiden avulla voit pelastaa liian suolatun ruoan.

Keitot ja pataruoat: Lisää liian suolaisiin keittoihin ja pataruokiin lisää pääruoka-aineita, kuten perunaa ja lihaa. Voit myös sekoittaa joukkoon soseutettuja valkoisia papuja tai kikherneitä.

Lihan: Jos lihakimpaleesta tuli liian suolainen, tarjoile se suolaamattoman tärkkelyksen tai viljojen kera, kuten riisin, perunasoseen, polentan tai kvinoan kanssa.

Vihannekset: Liian suolaisten vihannesten kanssa kannattaa tarjota miedon makuista juustoa, kuten ricottaa tai mozzarellaa. Kermaisuus suojaa suuta ja neutralisoi suolan makuja.

Kiireessä: Jos sinulla ei ole aikaa tai ainesosia mihinkään edellämainituista, tarjoile ruoka makean, poreilevan juoman kanssa. Hyviä vaihtoehtoja ovat Prosecco ja samppanja, mutta jopa kivennäisvesi toimii. Kuplat puhdistavat kitalaen suolasta, mikä tarkoittaa sitä, että jokainen kulaus virkistää makuaistisi.

LUE MYÖS:

Lisää makua ruokaan ilman suolaa – poimi vinkit!

Suolat vertailussa – millaista suolaa kannattaa käyttää ruoanlaitossa?

Huippukokit kommentoivat suolankäyttöä: "Täysin suolatonta ruokaa ei voi tehdä"

24:28img

Lähde: Real Simple

MTV LIFESTYLE

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto