Tuhtia pikaruokaa: Tässäkö ovat maailman epäterveellisimmät hampurilaiset?

hampurilainen (2)
Shutterstock

Söisitkö liki tuhat kilokaloria yhdeltä istumalta? Lue listaus: tällaisia ovat maailman epäterveellisimmät hampurilaiset.

Kentucky Fried Chicken aiheutti närää hiljattain, kun se toi valikoimiinsa DoubleDown Dog -hot dogin Filippiineillä. DoubleDown Dog on ikään kuin tavallinen hodari, mutta sämpylät on korvattu paistetulla kanalla. Koko herkku on kruunattu keltaisella kastikkeella, jota KFC myös juustoksi kutsuu.

Kriittisimmät vihaavat tätä rasvaista herkkua ja MTV Newsin mukaan siinä onkin noin 962 kilokaloria.

KFC ei kuitenkaan ole ainoa megakilokaloriherkkuja lanseerannut yritys. Useat pikaruokapaikat ovat kehitelleet tuhteja luomuksia, joiden kanssa pitää huomioida myös eri maiden ainutlaatuiset makuvaatimukset ja kehitellä hampurilaiset ne huomioon ottaen. Lue Fox Newsin kokoama lista sellaisista eri maailmankolkkien pikaruokapaikkojen hampurilaisista, jotka todennäköisimmin tukkivat verisuonesi.

1. Burger King Cheese Fondue, Japani

Tavalliset cheddar-viipaleet eivät riitä Japanin markkinoilla. Sen sijaan japanilaiset saavat Burger Kingissä dipata hampurilaisen, sipulirenkaat ja ranskalaiset suoraan suureen kulholliseen sulatettua juustoa. Tällä on kuitenkin seurauksia, jotka luultavimmin näkyvät vyötärölläsi: kun dippaat Whopper-purilaisesi yhteen kupilliseen (noin 2,5 desiä) tätä fondueta tulet nauttineeksi kilokaloreita noin 782.

2. Burger King Extra Long Chili Cheese Burger, Saksa ja Itävalta

Kolme jauhelihapihviä sisältävä sandwich on luultavasti tarkoitettu ystävien kesken jaettavaksi, mutta voit myös ottaa sen haasteena. Varoituksen sana on kuitenkin paikallaan: jalapenojen ja tulisen chili-juustokastikkeen vuoksi tämä burgeri kannattaa syödä pienissä erissä. Kilokaloreita sandwichissa on 808.

3. Burger King Whopper Poutine, Kanada

Tässä "hampurilaisessa" ei ole lainkaan sämpylää. Sen sijaan saat eteesi kulhon, joka sisältää jauhelihapihvin, suolakurkkuja, sipulia, sinappia ja ketsuppia sekä juustoa, kastiketta ja ranskalaisia. Koko satsi on noin 880 kilokaloria, joten sämpylöiden puuttuminen ei tee tästä ateriasta ainakaan terveellisempää.

4. KFC Zinger DoubleDown King, Etelä-Korea

Korean DoubleDown on vielä monipuolisempi kuin amerikkalainen versio. Siinä missä jenkkien Double Down sisältää vain pekonia ja juustoa kahden paistetun kanapihvin välissä, korealaisessa versiossa on vielä pihvi ja grillikastiketta. Tässä herkussa on kuitenkin kilokaloreita "vain" noin 750.

5. McDonald's Mashed Potato Beef Burger, Kiina

Ei riitä, että tässä hampurilaisessa sämpylöiden välissä kaksi lihaista pihviä. Tämän lisäksi tässä Kiinan Mäkin herkussa on kauhallinen perunamuussia.

6. McDonald's McGrillschnägg, Sveitsi

Jos et osaa päättää makkaran ja ihvin välillä, tarjoaa Sveitsin Mäkki siihen ratkaisun. Tässä hampurilaisessa on kaksi makkaraa, jauhelihapihvi sekä perinteistä sveitsiläistä röstiä.

7. McDonald's Mega Tamago, Japani

Mitä saat, kun yhdistät Egg McMuffinin Big Maciin tuplana? Mega Tamagon! Tämä on loistovalinta Japanissa niille, jotka haluavat nauttia kunnon brunssin. Muuta ei tarvitsee sitten syödäkään ihan heti, sillä kilokaloreita tässä megamätössä on yli 1 000.

8. Wendy's Spicy Smackdown, Filippiinit

Tortilla-sipseillä ja sriracha-kastikkeella täytetty hampurilainen tarjoaa mausteisen elämyksen – ja 720 kilokaloria.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat