Mainos

TS: Ei enää valmisruokaa vanhuksille – suomalainen huippuravintola alkaa tarjoilla ruokaa palvelutalon asukkaille

Menestynyt turkulaisravintola Kaskis aloittaa ainutlaatuisen yhteistyön ikääntyvien asumispalveluita tuottavan Mehiläisen kanssa, kertoo Turun Sanomat.

Turun ravintolamaailman tämä hetken kuumin nimi, ravintola Kaskis aloittaa yllättävän yhteistyön ikääntyvien asumispalveluita tuottavan Mehiläisen kanssa. Turun Sanomien mukaan Kaskis suunnittelee nimittäin jatkossa turkulaisen palvelukoti Auroran ruoat. Tarkoitus ei ole valmistaa hienosta ravintolasta tuttuja fine dining -annoksia, vaan tasokasta kotiruokaa.

Ravintola Kaskiksen henkilökunta osallistuu myös ajoittain ruokien valmistukseen tuoden mukanaan ravintolamaisia työtapoja palvelutalon keittiöön.

Ruokalistalta karsitaan pois palveluntuottajalle yllättävän kalliiksi tulevat valmisruoat sekä pakasteet ja esimerkiksi leivät leivotaan jatkossa päivittäin itse.

Ravintola Kaskiksen keittiömestari Simo Raisio kertoo Turun Sanomille, että tarkoitus on myös ottaa huomioon raaka-aineiden sesongit sekä lähiruoka, ruoan terveellisyyttä unohtamatta.

Ruoan hinta ei nouse vanhuksille

Palvelutalon asukkaat eivät joudu maksamaan huippuravintolan ideoimista ja loihtimista annoksista sen enempää kuin tavallisestakaan ruoasta. Ruokamaksut pysyvät samana.

Noin 60 asukkaan palvelukoti Villa Aurora on Mehiläisen omistuksessa. Turun Sanomien mukaan palvelutalon keittiöön etsitään tällä hetkellä henkilökuntaa, jonka rekrytoinnissa sekä koulutuksessa Kaskis on mukana. Keittiömestarit Simo Raisio sekä Erik Mansikka aikovat myös vierailla palvelutalon keittiössä säännöllisesti.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja