TS: ABC-ketjun kohuttuja valepihvejä ehdittiin myydä 8000 kappaletta

pihvi (1)
Kuvituskuvassa klassikkoannos lehtipihvi ranskalaisilla.

ABC-huoltoasemilla ehdittiin myydä 8 000 jauhelihapihviä lehtipihvinä, ennen kuin virhe paljastui, kertoo Turun Sanomat.

Kohupihvit valmisti lietolainen Lihatukku Partanen, jonka hallituksen puheenjohtaja Jouni Partanen sanoo Turun Sanomille, ettei pidä outona jauhetusta lihasta valmistetun pihvin kutsumista lehtipihviksi. Härän lehtipihvinä tuotetta ei kuitenkaan olisi pitänyt markkinoida.

– TOK on pahoitellut meille aiheutunutta aiheetonta harmia, sillä olemme valmistaneet juuri sitä tuotetta mitä asiakas on tilannut, Partanen sanoo Turun Sanomille.

Lehden mukaan ABC-ketju ei ollut saanut asiakaspalautteita asiasta ennen kohua.

Turun Osuuskaupan TOK:n toimialajohtajan Mikko Eskelinen kommentoi lehdelle, että virhe on tapahtunut ketjun reseptin muuttamisessa, joka ei ole sallittua.

SOK:n ABC-liikennemyymälöiden kehitysjohtaja Antti Erikivi kertoi aiemmin MTV:lle, että viidellä Turun Osuuskaupan ABC-asemalla on kesän ajan myyty virheellisesti kotimaisesta jauhelihasta valmistettua lehtipihviä.

– Pyydämme anteeksi tapahtunutta. Tuote on vedetty pois myynnistä välittömästi, sillä se ei täytä ketjumme laatukriteereitä lehtipihville, Erikivi sanoi.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat