1:37

Triplan supermarketeissa varaudutaan yleisöryntäykseen: Prisman johtaja muistaa elävästi "vaarallisen avajaistarjouksen" 10 vuoden takaa: "Jäljelle jäi vain pari roikkuvaa hyllyä"

MTV pääsi kurkistamaan ennakkoon Helsinkiin torstaina avattavan Tripla-ostoskeskuksen kahteen suureen ruokakauppaan, Prismaan ja K-Supermarketiin. Kaupoissa tehdään viime hetken valmisteluja ja varaudutaan melkoiseen hulinaan avajaispäivänä, torstaina.

Helsingin Pasilassa avautuu torstaina 17.10. Tripla-ostoskeskus. Kerroimme aiemmin Triplaan avautuvista poikkeuksellisista supermarketeista: Prisma tulee olemaan kaikkien aikojen ensimmäinen city-Prisma sushiravintoloineen ja K-Supermarketista löytyy muun muassa oma vegebutcher. 

Prisman johtaja muistelee "vaarallista tarjousta" 10 vuoden takaa

Prisma Triplan johtaja Kimmo Kosonen uskoo, että torstaina kaupassa tulee olemaan kova kuhina. Avajaisista puhuttaessa Kosonen muistelee uransa alkuvaiheita, kun työskenteli itse vielä Prisman kodinkoneosastolla. Kosonen kertoo muistavansa elävästi, kun Helsingin toiseksi uusin Prisma avattiin Itäkeskukseen kymmenen vuotta sitten. 

 – Olin silloin kodintekniikassa töissä ja kauppaan laitettiin avajaistarjouksena 10 euron kännyköitä. Seisoin hyllynpäädyn vieressä, kun ihmiset alkoivat vyöryä sisään. Kymmenessä sekunnissa kaikki kännykät oli ihmisten ostoskoreissa ja jäljelle jäi vain pari roikkuvaa hyllyä, Kosonen muistelee naureskellen.

Miehen mukaan Triplan Prisman avajaisiin ei ole suunnitteilla yhtä "vaarallisia tarjouksia". 

K-kaupassa näkyy myös Jyrki Sukulan kädenjälki

Kauppias Petri Miettisen ei ainakaan tarvitse pyöritellä peukaloitaan tällä viikolla, sillä kaupan alan konkari pyörittää Triplassa vaimonsa Minnan kanssa peräti kahta kauppaa, K-Marketia ja K-Supermarketia.

– Jos haluatte tietää, mitä kiire on, niin avatkaa kaksi kauppaa samana päivänä, Miettinen vitsailee. 

Perinteiset avajaiskakkukahvit tarjoaa tällä kertaa kauppakeskus, mutta K-kaupassakin riittää avajaisohjelmaa koko loppuviikon ajan aina ruusujen jakamisesta maistiaisiin ja Muumeihin. 

Triplan K-Supermarketin suunnittelussa on ollut alusta alkaen mukana myös kokki Jyrki Sukula.Sukula kertoo, että uuden kaupan perustaminen on ollut ruokaihmiselle avartava kokemus. 

– En ole koskaan aiemmin ollut mukana kaupan avauksessa. Tämä on iso oppi itselle ymmärtää ja se oppi vielä täydentyy, kun kaupan toiminnan näkee käytännössä. Varmasti tehdään muutoksiakin. Meillä on paljon takataskussa juttuja, joita ei vielä paljasteta. Ei tyhjennetä pajatsoa kerralla, Sukula sanoo.

– Triplassa avataan yhtä aikaa viisi päivittäistavarakauppaa samalla kellonlyömällä. Siitä tulee jo ihmisille ähky, ja siksi tuodaan uusia asioita pikku hiljaa, Miettinen jatkaa.

Sukula on ollut mukana rakentamassa kaupan sisälle avattavaa ravintola Bölen Hellaa, jossa aiotaan tehdä valmisruoan vallankumous. Keittiötä johtaa Suomen ensimmäinen kaupan oma keittiömestari Mika Sillanpää kahdeksan kokin kanssa. 

K-Supermarket Triplassa toimii myös muun muassa Suomen ensimmäinen Vege Butcher, kasvismestari, joka pilkkoo, höyryttää, paistaa, marinoi ja esivalmistelee sesongin kasvikset. 

Vaikka Triplan supermarketit näyttävät vielä olevan täyden remontin keskellä, kaiken pitäisi valmistua ajoissa torstain avajaisia varten. 

– Nyt täällä alkaa näyttää jo hyvältä. Meillä ei ollut viime perjantaina meidän marketin varastossa kattoa ja meiltä oli hävinnyt yksi kylmähuone. En tiedä miten voi hävittää huoneen, kauppias Miettinen nauraa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja