Trendikäs hittijuoma – oletko jo maistanut munakahvia?

munakahvi
Shutterstock

Kahvi on herkullista, kun lisäät siihen kananmunan, väittävät Cefé Giangin työntekijät Vietnamissa. Ihmejuomaa ovat kokeilleet suomalaisetkin.

Munakahvin resepti luotiin hanoilaisessa kahvilassa jo 1940-luvulla. Vaikkei suosio ollut välitön, nykyään hittituote vetää paikalle ihmetteleviä turistimassoja ja tasaisesti paikallisia. Reseptin kehittelijän poika, Tri Hoa Nguyen, ei suostu paljastamaan reseptin kaikkia ainesosia, mutta kertoo, että kahviin sekoitetaan ainakin kananmunia, juustoa, kondensoitua maitoa ja kahvijauhetta.

Alkujaan juoma maistui liikaa munalta, mutta reseptiä kehiteltiin ja nykyään juoma käykin paremmin kaupaksi kuin tavallinen espresso tai cappuccino.

Suomalainen Vilja maistoi muutama vuosi sitten munakahvia autenttisesti Hanoissa.


Juoma osoittautui todella makeaksi ja täyttäväksi. Se meni hyvin jälkiruoasta. Yritimme kerran sisareni kanssa tehdä munakahvia, mutta oma versiomme ei onnistunut, Vilja kertoo MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolle.

Vilja uskoo, että suuri merkitys on sillä, minkälaisen vaahdon kondensoidusta maidosta ja munasta saa aikaan.

Munakahvitrendi on ollut näkyvillä Suomessakin, ja Instagramista löytää aiheeseen liittyen herkullisen näköisiä kahvikuvia.


Lähde: Mirror

***



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!