Lukuisista terveyshyödyistä tunnettu kombucha ei välttämättä ole niin terveellinen juoma kuin moni luulee. Hammaslääkärien mukaan trendijuoman siemailu voi olla hampaillesi yhtä vahingollista kuin sokeristen virvoitusjuomien nauttiminen.
Vaikka kombuchan matala pH-arvo, 3,5, estää haitallisia bakteereja lisääntymästä fermentoidussa juomassa, happamuus ei ole hammasterveytesi kannalta lainkaan hyvä asia.
LUE LISÄÄ KOMBUCHASTA: Myynti ylittää jo Cokiksen! Suomalaisilla uusi suosikkijuoma – ei riitä kaikille halukkaille
Vertailun vuoksi kannattaa tiedostaa, että neutraalin veden pH-arvo on 7, kun vastaava luku tavalliselle teelle on noin 5. Virvoitujuomien pH-arvo vaihtelee 2,6–4,1 välillä.
– Kombuchan juominen voi olla hampaillesi yhtä haitallista kuin sokeristen virvoitusjuomien nauttiminen, sillä se alentaa pH:ta ja lisää hampaiden pilaantumista ja ienongelmia, tohtori Jeffrey Sulitzer kommentoi Popsugar-sivustolle.
Näiden ongelmien lisäksi happamien juomien nauttiminen voi ammattilaisten mukaan vahingoittaa hammaskiillettäsi.