Totuus lihaliemikuutioista – tiedätkö, millä oikeasti maustat ruokasi?

lihaliemi

Lihaliemikuution voisi kuvitella sisältävän pääasiassa tiivistettyä lihalientä mausteineen. Tämä ei kuitenkaan tanskalaisyliopiston tutkimusten mukaan pidä paikkaansa.

Kotioloissa lihalientä keitetään vihanneksista, luista, rustoista ja lihanpaloista. Kaupasta ostettu lihaliemikuutio ei kuitenkaan vastaa sisältönsä puolesta sitä, mitä kotioloissa valmistetun lihaliemen perusteella voisi kuvitella.

Allt om Mat -sivuston mukaan tanskalainen kuluttajien oikeuksiin perehtynyt ohjelma Madmagasinet tutki Kööpenhaminan yliopiston kanssa yhteistyössä, mitä eri yritysten valmistamat lihaliemikuutiot sisältävät. Selvisi, että vain muutama prosentti lihaliemikuutiosta on lihauutetta.

Tutkimuksissa selvisi, että lihan rasvan sijaan lihaliemikuutiot sisältävät paljon palmurasvaa. Tuotteista löytyi myös arominvahvennetta – ja liki puolet lihaliemikuutioiden sisällöstä paljastui suolaksi. Värinsä liemikuutiot saavat tutkimuksen mukaan karamellisoidusta sokerista. Kaiken kaikkiaan suola, palmurasva ja arominvahventeet muodostavat liki 90 prosenttia koko kuution sisällöstä.

Suomen markkinoilla on myös luonnollisempia liemikuutioita, joihin ei ole lisätty arominvahventeita.

Lähde: Allt om mat

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja