Totuus Coca-Colasta: Mitä eroa Zerolla, Zero Sugarilla ja Lightilla oikeasti on?

shutterstock_288476867
Kuvituskuva: Cokista lasissa. Shutterstock

Coca-Cola Zero poistui markkinoilta ja sen tilalle lanseerattiin uusi Coca-Cola Zero Sugar. Kevytversioista pitäville markkinoilta löytyy myös Coca-Cola Light. Mutta mitä eroa näillä juomilla oikeastaan on? 

Amerikkalaiset järkyttyivät, kun heinäkuussa uutisoitiin Coca-Cola Zeron poistumisesta markkinoilta. Suomessa vanha Coca-Cola Zero korvattiin uudella Coca-Cola Zero Sugarilla jo viime syksynä. 

Coca-Cola Zero Sugar:

Ainesosat: Vesi, hiilidioksidi, väri (E150d), happamuudensäätöaineet (E338, E331), makeutusaineet (aspartaami, asesulfaami K), luonnolliset aromit (mm. kofeiini), kasvisuutteet. Sisältää fenyylialaniinin lähteen.

Coca-Cola Light:

Ainesosat: Vesi, hiilidioksidi, väri (E150d), happamuudensäätöaineet (E338, E339), luonnolliset aromit (mm. kofeiini), makeutusaineet (aspartaami, asesulfaami K), kasvisuutteet. Sisältää fenyylialaniinin lähteen.

– Kyseessä on uusi juoma, joka korvaa kymmenen vuotta sitten lanseeratun Coca-Cola Zeron. Coca-Cola Zero Sugar maistuu entistä enemmän alkuperäiseltä Coca-Colalta, mutta ilman sokeria ja kaloreita, Suomen Coca-Colalta kerrottiin tuolloin.

Coca-Cola Suomen viestintävastaava Thea Natri kertoi, että uutuusjuoma kehitettiin nimenomaan siksi, ettei sokerittoman ja tavallisen juoman makueroa enää huomaisi. 

Uuden ja vanhan Zeron reseptissä ei juurikaan eroa

Daily Mailin mukaan Coca-Cola Zeron ja Coca-Cola Zero Sugarin resepteissä ei itse asiassa ole juurikaan eroa. Juomat sisältävät siis täsmälleen samat ainesosat, mutta hieman eri mittasuhteilla.

– Molemmat juomat on makeutettu aspartaamilla ja asesulfaami K:lla. Olemme vain hienosäätäneet luonnollisten makuaineiden mittasuhteita, Coca-Colalta kerrotaan.

Sen sijaan Coca-Cola Light, joka tunnetaan maailmalla nimellä Diet Coke on reseptiltään hieman erilainen. Coca-Cola Light sisältää sitruunahappoa, jota ei ole lainkaan Coca-Cola Zero Sugarissa. Zero-juoma sisältää natriumfosfaattia sitruunahapon sijaan

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja