Totuus chilistä: "Suurin osa ihmisistä ei tiedä tätä perusasiaa ruoanlaitosta"

Chili mausteinen ruoka meksikolainen
Mikä onkaan chilin tulisin osa? Shutterstock

Ruokasivusto Food52 kysyi ihmisiltä, mikä on chilin tulisin osa. Suurin osa vastasi väärin.

Luulitko sinäkin, että chilin tulisin osa ovat sen siemenet? Näin vastasi yli 62 prosenttia ihmisistä Food52-ruokasivuston kyselyssä. Totuus on kuitenkin toinen. Jos poistat chilistä siemenet ja luulet sen poistavan tulisuuden, on lopputulos ihan yhtä polttava kuin siemenien kanssa.

Todellisuudessa chilin tulisuus piilee sen siemenkiinnikkeissä, kertoo Chiliwiki:

– Chilin hedelmä koostuu palosta ja kannasta. Palon sisältä löytyy lisäksi siemenet ja siemenkiinnikkeet. Toisin kuin yleisesti luullaan, siemenet eivät itsessään ole tulisia, vaan tulisuus on siemenkiinnikkeissä. Ruoanlaitossa kannattaa osa vaaleista siemenkiinnikkeistä viiltää veitsellä irti, mikäli arvelee hedelmän olevan liian tulinen omaan makuun.

Food52-ruokasivuston toimittaja ihmettelee, miten ihmiset eivät vieläkään ole oppineet tätä yksinkertaista chilifaktaa.

– Suurin osa ihmisistä ei tiedä tätä perusasiaa ruoanlaitosta, toimittaja Sarah Jampel ihmettelee.

Lähde: Food52

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.