Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Totuus chilistä: "Suurin osa ihmisistä ei tiedä tätä perusasiaa ruoanlaitosta"

Mikä onkaan chilin tulisin osa?
Mikä onkaan chilin tulisin osa?Shutterstock
Julkaistu 14.07.2017 09:11

MTV LIFESTYLE

Ruokasivusto Food52 kysyi ihmisiltä, mikä on chilin tulisin osa. Suurin osa vastasi väärin.

Luulitko sinäkin, että chilin tulisin osa ovat sen siemenet? Näin vastasi yli 62 prosenttia ihmisistä Food52-ruokasivuston kyselyssä. Totuus on kuitenkin toinen. Jos poistat chilistä siemenet ja luulet sen poistavan tulisuuden, on lopputulos ihan yhtä polttava kuin siemenien kanssa.

Todellisuudessa chilin tulisuus piilee sen siemenkiinnikkeissä, kertoo Chiliwiki:

– Chilin hedelmä koostuu palosta ja kannasta. Palon sisältä löytyy lisäksi siemenet ja siemenkiinnikkeet. Toisin kuin yleisesti luullaan, siemenet eivät itsessään ole tulisia, vaan tulisuus on siemenkiinnikkeissä. Ruoanlaitossa kannattaa osa vaaleista siemenkiinnikkeistä viiltää veitsellä irti, mikäli arvelee hedelmän olevan liian tulinen omaan makuun.

Food52-ruokasivuston toimittaja ihmettelee, miten ihmiset eivät vieläkään ole oppineet tätä yksinkertaista chilifaktaa.

– Suurin osa ihmisistä ei tiedä tätä perusasiaa ruoanlaitosta, toimittaja Sarah Jampel ihmettelee.

Lähde: Food52

***

2:24Chili - eri voimakkuudet ja lajikkeet

Lisää aiheesta:

Mikko ja Lauri maistelivat tulisia chilejä suorassa lähetyksessä – ilmeet kertovat kaikenParas lohi valmistuukin täysin odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"Kokki paljastaa yllättävän ainesosan, joka tekee lihasta huomattavasti parempaa: "Sinunkin kannattaa kokeilla sitä"Oletko huomannut pienen yksityiskohdan valkosipulinkynnestä? Oleellinen vaikutus!Pitääkö valkosipulista poistaa vihreä sisus ennen käyttöä?Maailman tulisin chili otettiin myyntiin ruokakauppaan varoitusten saattelemana – saa koskea vain hanskojen kanssa!
ChiliRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Chili
  • 28.7.07:25
    Ruoanlaitto

    Chiliruoan "salainen ainesosa" voi yllättää

  • 6.2.17:32
    Ruoka

    Unohda kaupan valmisversiot! Suosittu kastike kannattaa tehdä itse

  • 5.2.21:39
    Viiden jälkeen

    Mikko ja Lauri maistelivat tulisia chilejä suorassa lähetyksessä – ilmeet kertovat kaiken

  • 17.07.202411:37
    Ruoka

    Supertuliset sipsit veivät lapsilauman sairaalaan

  • 13.06.202410:50
    Ruoka

    Myrkytysvaara! Vedetäänkö tuliset nuudelit myynnistä Suomessakin? Ruokavirasto vastaa