Totta vai tarua? Kolme yleisintä pastamyyttiä – vaikuttavat merkittävästi lopputulokseen

shutterstock_227372428
Huolellinen valmistustapa takaa herkullisen lopputuloksen. Shutterstock

Pasta on pikaruokaa parhaimmillaan, mutta myös sen valmistuksessa voi mennä metsään. Kun kiinnität huomiota seuraaviin kohtiin, varmistat, että lautasellesi päätyy joka kerta yhtä herkullista ruokaa. 

Pastaan ja pastan valmistukseen liittyy monia uskomuksia ja myyttejä, joista läheskään kaikki eivät pidä paikkansa. Jotta lautasellesi päätyisi mahdollisimman herkullinen lopputulos, kannattaa seuraavat kohdat painaa mieliin.

Myytti 1: Öljy estää pastoja takertumasta toisiinsa

TARUA. Öljy saattaa estää pastavettä vaahtoamasta, mutta se ei estä kattilassa kiehuvia spagetteja takertumasta toisiinsa. Pitääksesi pastat irti toisiinsa varmista, että vesi kiehuu kattilassa voimakkaasti, ennen kuin lisäät pastat kattilaan.

Muista myös sekoittaa pastaa säännöllisesti keittämisen aikana, ja lisää kastike joukkoon heti, kun pasta on kypsää ja vesi valutettu pois.

Myytti 2: Kypsä pasta huuhdellaan siivilöimisen jälkeen

TARUA. Moni meistä huuhtelee pastat siivilöimisen jälkeen, mutta tämä tapa tulisi viimeistään nyt unohtaa. Huuhtelu vie mukanaan pastan pinnalta tärkkelystä ja makua, jolloin lopputulos on vetinen ja mauton. 

Kun jätät kypsät pastat huuhtelematta, niiden pinta säilyy tahmeana, mikä on myös kastikkeen kannalta hyvä asia.

Myytti 3: Lisää keitinveteen reilusti suolaa

TOTTA. Tosiasia on, että pasta ei maistu miltään, jos keitinveteen ei lisää tarpeeksi suolaa. Muista lisätä vähintään 1 ruokalusikallinen suolaa puolta kiloa pastaa kohden.

Lähde: RealSimple

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.