Superhyvä ja helppo kanapasta: Tästä tappelee koko perhe – kokeile!
Delish.com kehottaa testaamaan maukasta toscanalaista kanapastaa, jossa on mukana runsaasti pinaattia ja pekonia. Jos spagetti on suurta herkkuasi, tätä kannattaa kokeilla.
Ainekset (4 annosta):
350 g spagettia tai capellinipastaa
1 rkl kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
500 g kanan rintafileitä
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
6 siivua pekonia
2 valkosipulinkynttä
n. 4,5 dl kuutioituja tomaatteja (purkissa tai tuoreena)
n. 7 dl / 100 g salaattipinaattia
n. 1,5 dl kuohukermaa
n. 0,5 dl vastaraastettua parmesaania
Koristeeksi tuoretta basilikaa
Valmistusohje:
Keitä spagetti tai capellinipasta suolatussa vedessä isossa kattilassa paketin ohjeiden mukaan, kunnes pasta on sopivan kypsää (al dente). Ota talteen 2,5 dl pastavettä ja valuta loput pois. Jätä pasta kattilaan.
Kuumenna öljy isolla pannulla. Mausta kana suolalla ja pippurilla ja paista neljä minuuttia kummaltakin puolelta. Varmista, että kana kypsyy kokonaan. Leikkaa kana siivuiksi leikkuulaudalla.
Kypsennä pekoni rapeaksi toisella pannulla. Anna pekonin kuivua paperin päällä lautasella ja pilko.
Valuta pois puolet pekonirasvasta ja lisää pannulle valkosipuli, tomaattikuutiot ja pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kuohukerma, parmesaani sekä puolet pastavedestä. Anna hautua.
Lisää spagetti tai capellini ja sekoita niin, että pasta peittyy. Lisää kana ja pekoni. Sekoita.
Koristele basilikalla ennen tarjoilua.
Lähteet: Delish.com,
***
Kokeile myös Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman broileripastaa:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan