Maksimoi perinteisen lihamurekkeen nautinto ja kruunaa ruokalaji pekonilla ja juustolla.
Lihamureke on suomalaista arkiruokaa parhaimmillaan. Se valmistuu kotioloissa melko vaivattomasti jauhelihasta. Mikä parasta, ruokalaji maistuu yleensä koko perheelle perunoiden tai muusin kera.
Astetta nautinnollisemman perinteisestä lihamurekkeesta saat käärimällä murekkeen pekoniin ja täyttämällä sen juustolla. Ihanaa lohturuokaa!
Käytä lihamurekkeeseen esimerkiksi sika-nautajauhelihaa, jolloin lopputuloksesta tulee mehevä. Liian vähärasvaista naudanjauhelihaa ei kannata käyttää.
Loppusilauksen pekonilla kääritylle lihamurekkeelle antaa glaseeraus, joka valmistuu ketsupista, fariinisokerista ja valkoviinietikasta.
Pekoni-juusto-lihamureke
Ainekset:
1,4 kiloa sika-nautajauhelihaa
1 pehmeä sämpylä pilkottuna (tai 2 viipaletta vaaleaa paahtoleipää ilman reunoja)
1,2 dl täysmaitoa
1 sipuli, pilkottuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1,2 dl raastettua parmesaanijuustoa
1,2 dl + 3 dl cheddarjuustoraastetta
0,8 dl pilkottua persiljaa
2 kananmunaa
1 rkl Worcestershire-kastiketta
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
Suolaa ja pippuria
14 viipaletta pekonia
