Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Törkeän hyvä lihamureke: Jos et vielä ole kokeillut tätä, tee se nyt!

Shutterstock
Julkaistu 06.09.2017 13:31

MTV LIFESTYLE

Maksimoi perinteisen lihamurekkeen nautinto ja kruunaa ruokalaji pekonilla ja juustolla.

Lihamureke on suomalaista arkiruokaa parhaimmillaan. Se valmistuu kotioloissa melko vaivattomasti jauhelihasta. Mikä parasta, ruokalaji maistuu yleensä koko perheelle perunoiden tai muusin kera.

Astetta nautinnollisemman perinteisestä lihamurekkeesta saat käärimällä murekkeen pekoniin ja täyttämällä sen juustolla. Ihanaa lohturuokaa!

Käytä lihamurekkeeseen esimerkiksi sika-nautajauhelihaa, jolloin lopputuloksesta tulee mehevä. Liian vähärasvaista naudanjauhelihaa ei kannata käyttää.

Loppusilauksen pekonilla kääritylle lihamurekkeelle antaa glaseeraus, joka valmistuu ketsupista, fariinisokerista ja valkoviinietikasta.

Pekoni-juusto-lihamureke

Ainekset:

1,4 kiloa sika-nautajauhelihaa
1 pehmeä sämpylä pilkottuna (tai 2 viipaletta vaaleaa paahtoleipää ilman reunoja)
1,2 dl täysmaitoa
1 sipuli, pilkottuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1,2 dl raastettua parmesaanijuustoa
1,2 dl + 3 dl cheddarjuustoraastetta
0,8 dl pilkottua persiljaa
2 kananmunaa
1 rkl Worcestershire-kastiketta
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
Suolaa ja pippuria
14 viipaletta pekonia


Glaseeraukseen:
4 rkl ketsuppia
2 rkl fariinisokeria
2 tl valkoviinietikkaa

Tee glaseeraus:
Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa. Laita talteen.

Tee mureke:

Esilämmitä uuni 175-asteiseksi.

Sekoita isossa kulhossa leivänpalat ja maito. Anna leivänpalojen liota sillä aikaa, kun pilkot sipulit.

Lämmitä oliiviöljy keskikokoisella pannulla. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita sivuun jäähtymään.

Kun sipulit ovat jäähtyneet, lisää ne maidon ja leivänpalojen joukkoon. Lisää sitten joukkoon vielä parmesaanijuusto, 1,2 dl cheddaria, pilkottu persilja, munat Worcestershire-kastike, sinappi, chilijauhe ja paprikajauhe. Sekoita haarukan avulla hyvin tasaiseksi massaksi.

Lisää kulhoon myös jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kaikki ainekset käsin. Älä kuitenkaan vaivaa mureketaikinaa liikaa.

Taputtele kostutetuin käsin 2/3 taikinasta vuokaan tai vuoratulle uunipellille murekkeen muotoon. Paina murekkeen keskustaa sisään, jotta saat tehtyä ”taskun” juustotäytettä varten. Lisää vakoon 3 desilitraa cheddarjuustoraastetta. Lisää sitten päälle loput murekemassasta ja taputtele varovasti niin, että mahdolliset reiät umpeutuvat. Kostuta käsiä aina välillä, jotta taputtelu on helpomaa, eikä mureke tartu käsiin.

Glaseeraa mureke: Voitele sen pinnalle glaseerauskastiketta. Asettele sitten pekoniviipaleet murekkeen päälle.

Paista mureketta uunissa noin 1h 30 min, tai kunnes pekoni on rapeaa ja murekkeen sisälämpötila saavuttaa 70 astetta.

Resepti: Olivia's Cuisine

Lisää aiheesta:

Kokkisodan kolmannessa jaksossa nähdään yllätys! Katso tästä jakson herkulliset reseptitVähemmän rasvaa ja kaloreita mausta tinkimättä – tätä mahtavaa lasagnea ei ihan heti uskoisi terveelliseksi herkuksi!Maukkaan raikas kanakebabHirviburgeri punajuuren ja vuohenjuuston keraLihapullien ja spagetin syöminen mullistui juuri – huikea nettihitti!Lihamureke italialaisittain
LihaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos